Sara Hammarkrantz debuterar med roman baserad på en sann berättelse

Sara Hammarkrantz debuterar som författare. Foto: Simon Cederquist

”Men det ligger alldeles i närheten. Kom, vi åker dit.”

Cristina är blek och sammanbiten. Vi sitter utanför kyrkan där hennes födelseattest förfalskades. När jag nu vill dra med henne till klostret där hon föddes väller övergivenhetskänslorna över.

Vi har rest från Stockholm till Bogotá i Colombia. Hon har ett behov av ett vittne till allt det otäcka som hon plötsligt minns i vuxen ålder. Hon berättar, jag antecknar. Sedan lämnar hon mig på en sandstrand där jag skriver de första kapitlen på det som vi då tror ska bli en biografi och ett självhjälpsverktyg.

Några år senare får vi ett oväntat besked från bokförlaget.

”Det här är ett bra råmanus till en roman.”

Min värld kastas om. Jag är journalist och fackboksförfattare. En roman?

Friheten är lockande. Men var går gränsen mellan verklighet och fiktion? Ja, överallt. I varje mening jag inte kunnat lyssna på, i varje person som inte längre är i livet, i varje plats jag inte besökt. Men också på de platser jag besökt och de människor jag mött.  

Jag bestämmer mig för att anta utmaningen. Det är det svåraste och det roligaste jag gjort.

Cristina, din vilja bor i skogen : baserad på en sann historia

Cristina, din vilja bor i skogen : baserad på en sann historia

 

"Jag har alltid trott att jag skulle gå sönder om jag mindes. Men till slut hade jag inget val. Minnena pockade på, skavde, krävde att få komma till ytan."   

Cristina, din vilja bor i skogen är baserad på en sann berättelse. En utvecklingsroman om en familj i tvärdrag mellan olika tidsepoker, kulturer och samhällsskikt. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,