Begagnade böcker av Abdulrazak Gurnah säljs för höga priser

Eftertraktad Nobelpristagare - en av hans böcker säljs begagnad (i nyskick) för 898 kr på Bokbörsen.

Det dröjer innan man kan köpa Abdulrazak Gurnah på svenska. Det insåg några antikvariat och privatpersoner, och en av hans romaner säljs just nu begagnad för 898 kr på Bokbörsen. I förlagets egen webbshop är det billigare.

Alla svenska bokhandlare lär slåss om det hundratal exemplar som Celanders förlag hade i lager av de båda böcker de gett ut av Abdulrazak Gurnah. Och ett tilltryck kan dröja i dessa tider.

En som såg en möjlighet var en säljare på Bokbörsen som 13.31 la upp boken Den sista gåvan av Gurnah till priset 898 kr (med fri frakt). En titel som endast går att förboka hos nätbokhandlarna i dagsläget.

Nu väntar vi bara på att det ska dyka upp några exemplar på auktionssajter. Celanders förlag själva hade strax efter tillkännagivandet fortfarande ett kanonerbjudande till kunderna i sin webbshop:

Den som var snabbt in på Celander Förlags egen webbshop kunde fynda båda böckerna till ett kanonpris.

Den stora utmaningen för alla är nu att tillgodose efterfrågan på nytryckta böcker. Samtidigt som den som har den stående i hyllan kanske kan göra sig en hacka de närmsta dagarna?

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL