Eftertraktad Nobelpristagare - en av hans böcker säljs begagnad (i nyskick) för 898 kr på Bokbörsen.

Begagnade böcker av Abdulrazak Gurnah säljs för höga priser

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det dröjer innan man kan köpa Abdulrazak Gurnah på svenska. Det insåg några antikvariat och privatpersoner, och en av hans romaner säljs just nu begagnad för 898 kr på Bokbörsen. I förlagets egen webbshop är det billigare.

Alla svenska bokhandlare lär slåss om det hundratal exemplar som Celanders förlag hade i lager av de båda böcker de gett ut av Abdulrazak Gurnah. Och ett tilltryck kan dröja i dessa tider.

En som såg en möjlighet var en säljare på Bokbörsen som 13.31 la upp boken Den sista gåvan av Gurnah till priset 898 kr (med fri frakt). En titel som endast går att förboka hos nätbokhandlarna i dagsläget.

Nu väntar vi bara på att det ska dyka upp några exemplar på auktionssajter. Celanders förlag själva hade strax efter tillkännagivandet fortfarande ett kanonerbjudande till kunderna i sin webbshop:

Den som var snabbt in på Celander Förlags egen webbshop kunde fynda båda böckerna till ett kanonpris.

Den stora utmaningen för alla är nu att tillgodose efterfrågan på nytryckta böcker. Samtidigt som den som har den stående i hyllan kanske kan göra sig en hacka de närmsta dagarna?

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Drygt fyrtio nya titlar idag, bland annat ett gäng jultidningsalbum som Hälge album 31 : Varning för vargavinter av Lars Mortimer, Fotbollsstjärnor 2023 och Knasen julalbum : givakt i backen!. På tal om tidning så bröt Offside ny mark när de startade. I boken Klenoder: Våra bästa texter ur Offside av Anders Bengtsson och Johan Orrenius samlas några klassiska fotbollsreportage. Barnboken Små människor, stora drömmar. David Bowie av Maria Isabel Sánchez Vegara attraherar förmodligen föräldrarna (eller far- och morföräldrarna) lika mycket som barnen.

🎂 Födelsedagar: Idag har flera stora författare födelsedag. Frans G. Bengtsson (1894–1954) som bland annat skrev Röde Orm (gavs ut i lättläst form för några år sedan). Ester Ringnér-Lundgren (1907–1993) skrev en mängd barn- och ungdomsböcker (även under pseudonymerna Merri Vik och Kaj Ringnér), som serien om Lotta och böckerna om trollen Kvirre och Hoppsan. Anne Rice (1941–2021) är mest känd för En vampyrs bekännelse som ingår i serien Vampyrkrönikan.

👨‍🍳 Den 4 oktober är Kanelbullens dag, kanske den temadag som firas allra mest i Sverige? Har du ätit en kanelbulle idag? Boktips: Inte bara bullar : 100 klassiska bakverk och kakor från förr av Jan Hedh, Lindas lättbakade favoriter : Kakor, bullar och matbröd av Linda Andersson, Bullar, bröd & brunch av Camilla Hamid och Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept av Johan Sörberg.🎖️ Nobelpris Författare finns i alla Nobelpriskategorier. 2022 års Nobelpris i fysiologi eller medicin går till den svenske evolutionsgenetikern och biologen Svante Pääbo, ”för hans upptäckter rörande utdöda homininers arvsmassa och människans evolution”. Pääbo har skrivit boken Neandertalmänniskan om sin kartläggning av neandertalmänniskans arvsmassa och jakten på urgammalt DNA.

👩‍🏫 Läromedelsaffär. Studentlitteratur köper Bonnierförlagen Lära, ett läromedelsförlag som i augusti såldes tillsammans med Clio till Egmontägda Lindhardt og Ringhof Uddanelse. Därmed stärks Studentlitteraturs position på skolmarknaden ytterligare.


Uppdateras under dagen …