Roald Dahl skrev böcker som "Matilda", "Kalle och chokladfabriken" och "Häxorna". Foto: Inge Gjellesvik/NTB/TT

Netflix köper upp Roald Dahl Story Company

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Strömningstjänsten Netflix förvärvar Roald Dahl Story Company och ska ta fram både serier och filmer baserade på Dahls böcker.

Samarbetet mellan företagen inleddes redan för tre år sedan när filmskaparna Taika Waititi och Phil Johnston började arbeta på en serie baserad på ”Kalle och chokladfabriken”. Netflix har även en version av ”Matilda the musical” på gång.

I ett pressmeddelande skriver Netflix att de vill ”behålla en unik anda och universella teman, överraskningar och vänlighet”, och samtidigt ”sprida ny magi i mixen”.

The Roald Dahl Story Company äger rättigheterna till Roald Dahls berättelser. Den brittiske författarens böcker har sålts i 300 miljoner exemplar. Bland hans mest kända verk finns Matilda, Häxorna, SVJ, Kalle och chokladfabriken samt James och jättepersikan.

Sofia Sundström/TT

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL