Netflix köper upp Roald Dahl Story Company

Roald Dahl skrev böcker som "Matilda", "Kalle och chokladfabriken" och "Häxorna". Foto: Inge Gjellesvik/NTB/TT

Strömningstjänsten Netflix förvärvar Roald Dahl Story Company och ska ta fram både serier och filmer baserade på Dahls böcker.

Samarbetet mellan företagen inleddes redan för tre år sedan när filmskaparna Taika Waititi och Phil Johnston började arbeta på en serie baserad på ”Kalle och chokladfabriken”. Netflix har även en version av ”Matilda the musical” på gång.

I ett pressmeddelande skriver Netflix att de vill ”behålla en unik anda och universella teman, överraskningar och vänlighet”, och samtidigt ”sprida ny magi i mixen”.

The Roald Dahl Story Company äger rättigheterna till Roald Dahls berättelser. Den brittiske författarens böcker har sålts i 300 miljoner exemplar. Bland hans mest kända verk finns Matilda, Häxorna, SVJ, Kalle och chokladfabriken samt James och jättepersikan.

Sofia Sundström/TT

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL