Patrick Dempseys avslöjar i ny bok varför han lämnade ”Grey’s anatomy”

Skådespelaren Patrick Dempsey på ett besök i Sverige 2008. Arkivbild: Jurek Holzer/SvD/TT.

I en kommande bok avslöjas detaljer om vad som ledde fram till att Patrick Dempseys populära rollkaraktär Derek ”McDreamy” Shepherd abrupt lämnade tv-serien ”Grey’s anatomy”.

Den tidigare exekutiva producenten James D Parriot anklagar Dempsey för att ha ”terroriserat” sina kollegor tiden innan han lämnade serien i dess elfte säsong, skriver Los Angeles Times.

”Han hade den här hållhaken där han visste att han kunde stoppa produktionen och skrämma människor”, säger Parriot i ett utdrag från den kommande boken, som The Hollywood Reporter publicerat, och fortsätter:

”Jag tror bara att han var färdig med serien. Han gillade inte besväret med att komma in och jobba varje dag.”

Enligt den tidigare exekutiva producenten Jeannine Renshaw blev det sista strået när skaparen och manusförfattaren Shonda Rhimes med egna ögon fick se Dempseys beteende.

”Derek Shepherd är och kommer alltid att vara en otroligt viktig karaktär – för Meredith, för mig och för fansen”, säger Rhimes i utdraget och syftar på seriens huvudperson Meredith Grey som spelas av Ellen Pompeo.

Men många kollegor beskriver honom också som snäll och välkomnande, och säger att han frivilligt gick med på att lämna serien.

”Jag lämnade väldigt tyst. Det var underbart. Det regnade, vilket var väldigt rörande. Jag hoppade in i min (Porsche) Panamera, hamnade i trafikstockning, och två timmar senare var jag hemma”, säger Dempsey i boken.

Boken How to save a life: the inside story of ’Grey’s anatomy är skriven av nöjesjournalisten Lynette Rice och släpps den 21 september.

Text: Veronika Åström/TT

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL