Skådespelaren Patrick Dempsey på ett besök i Sverige 2008. Arkivbild: Jurek Holzer/SvD/TT.

Patrick Dempseys avslöjar i ny bok varför han lämnade ”Grey’s anatomy”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

I en kommande bok avslöjas detaljer om vad som ledde fram till att Patrick Dempseys populära rollkaraktär Derek ”McDreamy” Shepherd abrupt lämnade tv-serien ”Grey’s anatomy”.

Den tidigare exekutiva producenten James D Parriot anklagar Dempsey för att ha ”terroriserat” sina kollegor tiden innan han lämnade serien i dess elfte säsong, skriver Los Angeles Times.

”Han hade den här hållhaken där han visste att han kunde stoppa produktionen och skrämma människor”, säger Parriot i ett utdrag från den kommande boken, som The Hollywood Reporter publicerat, och fortsätter:

”Jag tror bara att han var färdig med serien. Han gillade inte besväret med att komma in och jobba varje dag.”

Enligt den tidigare exekutiva producenten Jeannine Renshaw blev det sista strået när skaparen och manusförfattaren Shonda Rhimes med egna ögon fick se Dempseys beteende.

”Derek Shepherd är och kommer alltid att vara en otroligt viktig karaktär – för Meredith, för mig och för fansen”, säger Rhimes i utdraget och syftar på seriens huvudperson Meredith Grey som spelas av Ellen Pompeo.

Men många kollegor beskriver honom också som snäll och välkomnande, och säger att han frivilligt gick med på att lämna serien.

”Jag lämnade väldigt tyst. Det var underbart. Det regnade, vilket var väldigt rörande. Jag hoppade in i min (Porsche) Panamera, hamnade i trafikstockning, och två timmar senare var jag hemma”, säger Dempsey i boken.

Boken How to save a life: the inside story of ’Grey’s anatomy är skriven av nöjesjournalisten Lynette Rice och släpps den 21 september.

Text: Veronika Åström/TT

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL