Camilla Läckberg går till motattack efter Margot Wallströms kritik mot henne i programmet "Svenska Powerkvinnor". Foto: Anders Wiklund/TT.

Camilla Läckberg i bråk med Margot Wallström efter kritik

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Camilla Läckberg har ilsknat till på Sveriges tidigare utrikesminister Margot Wallström. ”Jag förtjänar inte ditt förakt”, skriver författaren på Instagram.

Förra veckan hade ”Svenska powerkvinnor” tv-premiär på Viaplay – och serien fick snabbt kritik av recensenter för att fokusera för mycket på yta.

På måndagen anslöt sig Sveriges före detta utrikesminister till kören av kritiker i ett inlägg på Twitter, skriver Aftonbladet.

”Ska man skratta eller gråta åt att år 2021 skriver SvD om att kvinnor ’gifter ner sig’ och en människa som kallar sig själv ’Powerkvinna’ går runt i sitt nybyggda hus och säger att hennes garderob är det viktigaste rummet…?” skrev hon.

Går till försvar

I ett inlägg på Instagram går Läckberg (som i serien var den som utsåg sin garderob till husets viktigaste rum) till försvar – innan hon går till motattack.

”Jag kommer från en bakgrund av noll förmögenhet och kontakter. Mina föräldrar var båda sjukpensionärer och vi vände på varje krona. Jag satsade på skolan, jobbade div extrajobb, kämpade hårt, kom in på universitet och utbildade mig till civilekonom och byggde ett liv utan en krona med mig hemifrån…”

”Riktigt lågt”

Hon avslutar med att rikta sig direkt till Wallström.

”Nej Margot. Jag är stolt över vad jag som kvinna åstadkommit från två tomma händer. Och jag förtjänar faktiskt inte ditt förakt. Inte alls. Och dessutom – ni politiker pratar mycket om klimatet på sociala medier. VAD ger dig då rätt att sitta på twitter och gå till personangrepp på mig på det här viset? Lågt. Riktigt lågt Margot.”

Aftonbladet når Margot Wallström över telefon som inte vill kommentera Läckbergs ilska.

– Jag svarar henne på Twitter så är det bra så. Hon ska inte vara rasande, säger den före detta ministern till tidningen.

Text: Hanna Schück/TT

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL