Debutanten Johanna Ekne. Foto: Bengt Flemark

Johanna Ekne debuterar med feelgoodroman

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Jag har som så många andra alltid drömt om att skriva, men livet kom emellan som det så ofta gör. Jobb och barn och disk och sådant. Men så hände det något som i grunden var ångestfyllt men visade sig ha en silverkant. För två år sedan drabbades jag av bröstcancer och när man får en sådan diagnos och har rätt försäkring får man en hög pengar, no questions asked. Så när cancern dragit sig tillbaka tog jag ledigt en sommar och gick Litterära konsulters skrivkurs. Det bästa jag gjort! När jag började skriva på allvar lossnade någonting, efter drygt ett år håller jag nu min debutroman i handen och nästa är på gång. Jag skriver böcker om relationer för det är det som intresserar mig mest. Relationer mellan människor är ju grunden för hela vår existens: mellan kärlekspartners, i familjer, mellan vänner och kollegor. Där finns alltid något spännande att spinna vidare på. Så jag fortsätter, att skriva är livet! Jobbigt ja, frustrerande så in i norden, men nu finns det liksom ingen annan väg.

Närmare mig

Närmare mig

Lisa är gift med den charmige Mattias och de har två fina barn. När de flyttar in i sitt drömhus borde lyckan vara total. Men det är något som skaver, Lisa känner sig osynlig både hemma och på jobbet. Varför får Mattias leva precis som han vill medan Lisa förväntas ta ansvar för barn och hem fast hon också jobbar heltid? Lisa blir alltmer frustrerad och till slut gör hon uppror. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

En psykologisk thriller i 1800-tals miljö av Thomas Svensson

Det är i mitten av seklet och läkekonsten söker nya vägar. August, en misslyckad student, och glädjeflickan Katarina lockas in i den karismatiske vattendoktorns försök med banbrytande behandlingar på kuranstalten. Snart är de fångar i hans grymma värld.

Thomas Svensson debuterade år 2020 med det historiska dramat Blodgärning. I Vattendoktorn återvänder han till miljöer inspirerade av 1800-talets berömda spänningsförfattare.

– Den omvälvande epoken ligger nära oss i tiden men är ändå så avlägsen att fantasin kan ges rejält utrymme, säger Thomas.

Vattendoktorn är en psykologiskt thriller om ondska och förlåtelse i ett samhälle där vissa läkare ansåg att vattnet och anden är de enda sanna läkemedlen.

– Den så kallade hydropatin lämpar sig väl som fond för den stämning jag velat skapa.

Thomas Svensson bor i Sundsvall med sin hustru Ulrika. Han har en karriär som statstjänsteman bakom sig, har också arbetat på reklambyrå och som krönikör. Nu är han musiker och författare på heltid.

(...) Läs hela artikeln »