Ulrika Kärnborg författare
Ulrika Kärnborg skriver manus till kommande tv-serien "Oväsen". Pressbild: Magnus Bergström.

Ulrika Kärnborg skriver manus när häxprocesserna i Sverige blir tv-serie

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

”Oväsen”, med manus av författaren och journalisten Ulrika Kärnborg, handlar om när 300 personer avrättades i Sverige – dömda för häxeri.

Tv-serien bygger på verkliga historiska händelser och personer. Regissör är Ylva Forner, vars långfilm ”Magisterlekarna” får premiär 2022.

Hon beskriver i ett pressmeddelande serien som ”Goya möter ’Vikings’.”

”Häxprocesserna var resultatet av ett djupt rotat kvinnohat och en rädsla för det annorlunda och det man inte förstod, på många sätt samma mekanismer som leder till hatbrott i dag”, skriver Ylva Forner i en kommentar.

Tv-produktionen beräknas starta 2022.

Boktuggs fotnot: Ulrika Kärnborg kom i somras ut med historiska romanen Lejonburen (Natur & Kultur) om Drottning Kristina som delvis var en fortsättning på Saturnus tecken (2015). Hon har även skrivit flera fackböcker, bland annat Klickokratin : mediekrisens första offer är sanningen.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL