Författaren Hilary Mantel dödförklarar monarkin

Hilary Mantel tror inte på monarkins framtid i Storbritannien. Arkivbild: Henrik Montgomery / TT.

”Wolf Hall”-författaren Hilary Mantel tror inte att den brittiska monarkin kommer att överleva särskilt länge till.

I en intervju med The Times, som citeras av Reuters, säger Mantel att hon beundrar hängivenheten som drottning Elizabeth II och kronprins Charles uppvisar.

– Jag tycker att de gör det så bra som man kan och tar uppdraget på så stort allvar som man måste, säger Hilary Mantel.

Men hon ger monarkin ”två generationer till”, sedan är det över.

– Det är väldigt svårt att förstå idén bakom en monarki i den moderna världen, där människor bara betraktas som kändisar, säger hon i intervjun.

Om Hilary Mantel får rätt så blir åttaårige prins George, som står på tur efter sin farfar Charles och pappa William, därmed snuvad på kungatiteln.

Boktuggs fotnot: Hilary Mantel avslutade förra året trilogin om Thomas Cromwell som består av Wolf Hall, För in de döda samt Spegeln och ljuset.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.