Denna artikel sponsras av författare/förlag

Anna Wahlgren: Kärleken har hållit mig i handen genom livet

Till vänster: Anna Wahlgren. Foto: Pressbild. Till höger: Omslagsbilden från 1962 visar lilla Sara Danius, två månader, och hennes mamma majorskan Danius, 19 år. Foto: Stig T Karlsson.

I sin 34:e och sista bok Livstycken delar Anna Wahlgren med sig av glimtar ur ett händelserikt liv, och skriver bland annat om sin förstfödda dotter Sara Danius.

”Om jag dör – och det gör jag ju; ergo, när jag dör – då dör jag lycklig, ändå och trots allt. Kärleken har hållit mig i handen genom livet. Det är en stor ynnest att ha fått älska så mycket som jag gjort.”

Så skriver Anna Wahlgren i sin nya och 34:e bok Livstycken som släpptes den 5 september 2021 på AWAB förlag. Under coronapandemins långvariga isolering tog Anna Wahlgren upp pennan igen. Resultatet blev boken Livstycken, som är hennes sista. En bred samling texter speglar ett mycket händelserikt liv i såväl samtidsbetraktelser och samhällsdebatt som litterära minnesbilder och kärleksberättelser.

– Det är min sista bok, ett kärleksfullt tack och adjö. Mellan pärmarna myllrar stycken av ett liv som varit allt annat än avskärmat, säger Anna Wahlgren.

Hur säker är du på att den här boken verkligen är din sista? Känner du dig färdig som författare nu?
– Skriva kommer jag att göra tills fingrarna trillar av. Men det här är min sista bok. Det finns annat att skriva än böcker! Nu vill jag njuta mitt otium …

Livstycken : En vänbok

Livstycken : En vänbok

  • Förlag: Anna Wahlgren AB
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-08-16
  • ISBN: 9789198072730

Anna Wahlgren har över trettio böcker i bagaget, bland annat Barnaboken som kom i sin första utgåva 1983. Debuterade som författare gjorde hon 1968. Hon är även en välkänd samhällsdebattör och har synts och hörts i många olika sammanhang i tv, radio och tidningar. Hon är mor till nio barn, däribland Sara Danius, Felicia Feldt, Linus Feldt och Eleonora von Essen.

Den nya boken beskrivs av henne själv som ”en vänbok”.

– I min isolering tänkte jag mig att jag samtalade med en vän, när jag skrev. Som Sokrates säger: ”Den största vinsten man kan få är en god vän.”

Texterna i den drygt 600 sidor långa boken är en utvald blandning av självbiografiska händelser och andra berättelser. 

Livstycken ger glimtar av Sara, min förstfödda; av kärlek och sorg, lycka och svek, av världar när och fjärran, av media, journalistik och expertis, av egna ungar och andras barn, av äkta män och oäkta, av filosofier, kändiserier och ironier, av kända namn och okända, säger Anna.

Ett personligt skvallerregister sist i boken underlättar enligt författaren orienteringen.

Hur gick tankarna inför valet av titeln Livstycken?
– Stycken av liv – det är vad det är. Konkret avhandlas livstycket som välkänt tortyrredskap för små flickor av min generation, säger Anna Wahlgren och skrattar.

Andra böcker av Anna Wahlgren i urval

Lilla Barnaboken 0-3 år
Barnaboken : barnavård och barnuppfostran 0-16 år
Var inte rädd för att dö min älskade var rädd för att inte leva : noveller
Burken
Sanning eller konsekvens

Livstycken : En vänbok

Livstycken : En vänbok
Författare
Förlag Anna Wahlgren AB
GenreMemoarer och biografier
FormatInbunden
SpråkSvenska
Vikt1088 gr
Utgiven2021-08-16
ISBN 9789198072730
Under coronapandemins långvariga isolering tog Anna Wahlgren upp pennan igen. Resultatet blev Livstycken, en vänbok, som är hennes sista. En bred samling texter speglar ett mycket händelserikt liv i såväl samtidsbetraktelser och samhällsdebatt som litterära minnesbilder och kärleksberättelser. "Anna Wahlgren är inte gjord av pansar. Jag skönjer en sårbarhet och känslighet bakom passionen, modet och stridbarheten. Vidare en ovanlig generositet. Om en person som hon skulle gå till en terapeut kan rollerna lika gärna bli ombytta. Det kan inte uteslutas att det i slutänden blir hon som behandlar terapeuten som blir som barnet som kommer hem om natten och möts av en varm famn." / Susanne Liljedahl, Opulens Livstycken är Anna Wahlgrens 34:e bok.
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter, främst relaterade till böcker. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra alternativ för annonsering

sales@boktugg.se