Rustan Panday, avgående styrelseordförande Storytel. Foto: Åsa Liffner.

Storytel: Stefan Blom föreslås ersätta Rustan Panday som ordförande

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Rustan Panday lämnar ordförandeposten i Storytel och föreslås ersättas av Stefan Blom. Samtidigt lämnar Nils Janse styrelsen och ersätts av Joakim Rubin.

– Efter elva fantastiska år som styrelseordförande lämnar jag med glädje över stafettpinnen till Stefan Blom och välkomnar EQT som ny storägare. Jag har alltid satt en ära i att rekrytera högkvalificerade personer till Storytel och det känns därför som helt rätt läge att rotera uppdrag inom styrelsen så att dess resurser används på bästa sätt. Jag ser fram mot att fortsätta min resa med bolaget som styrelseledamot, säger Rustan Panday, styrelseordförande i Storytel AB, i ett pressmeddelande.

Storytel har därför kallat till en extra bolagsstämma den 23 september. Valberedning föreslår Stefan Blom till ny styrelseordförande. De menar att hans ”långa erfarenhet från ledande positioner på Spotify är precis den bakgrund som valberedningen sökt i arbetet att föreslå en ny ordförande för att stödja Storytel AB:s fortsatta framgång och expansion”.

Dessutom föreslås Joakim Rubin väljas in som styrelseledamot och representant för EQT Public Value, som nyligen förvärvat 6,6 miljoner aktier i Storytel AB, vilket motsvarar nära 10 procent av aktiestocken.

Sittande styrelseledamot Nils Janse har alltså meddelat valberedningen att han frånträder styrelsen i samband med den extra bolagsstämman. Nils Janse är VD för Delibr som i maj tog in 6 Mkr i nytt kapital. Bland investerarna fanns då Jonas Tellander och Jonas Sjögren, grundare respektive största ägare av Storytel. Enligt företagets hemsida finns Storytel bland kunderna.

Övriga i Storytels nuvarande styrelse kvarstår som styrelseledamöter: Helen Fasth Gillstedt, Malin Holmberg, Rustan Panday, Jonas Sjögren och Jonas Tellander.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL