J.M. Evyson debuterar med novellsamling

J.M. Evyson. Foto: Privat

Mitt fullständiga namn är Jörgen Mikaelsson Evyson och jag är uppvuxen och bosatt i Skellefteå. Här har jag sedan 2006 arbetat som lärare på gymnasiet.

Jag lärde mig att läsa redan i femårsåldern och har nog skrivit till och från sedan dess. Men i grunden är jag en självlärd estet och har därför ett intuitivt och gränslöst förhållande till alla former av skapande. Och även om målsättningen länge var att få jobba med film, är det i musiken och skrivandet jag slutligen funnit mina huvudsakliga uttrycksformer.

I mitt skrivande pendlar jag rätt friskt mellan genrer och stilar, varför det föll sig naturligt med en novellsamling som debutbok. Ett typiskt drag i mina berättelser är att jag placerar mina karaktärer i en för dem oväntad situation, för att sedan se hur de löser det hela. Dessa berättelser brukar inte så sällan innehålla en del skruvade och humoristiska inslag. Jag har även en förkärlek för magisk realism, alltså att få gestalta mina karaktärers subjektiva upplevelser.

Elefanten i rummet och elva andra berättelser

Elefanten i rummet och elva andra berättelser

En man har börjat tröttna på den enorma elefanten som allt oftare tycks uppehålla sig i hemmet. En familj avbryts i sina lunchförberedelser av en till synes grym busringning. En man och en kvinna blir motvilliga följeslagare under en ovanligt osannolik dag. I tolv introspektiva och traditionellt berättade noveller, blandas allvar och humor med en stor dos magisk realism. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL