Bokmässan snuvas på lättnaderna som kommer 29 september

Så här mycket folk kommer det inte att vara på Bokmässan i Göteborg, som arrangeras precis innan lättnaderna i restriktionerna slår in. Bild från Bokmässan 2019. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Runt om i Kultursverige jublas det över lättnader i restriktionerna från och med 29 september. Men vissa evenemang har hamnat på fel sida datumlinjen. Ett av dem är Bokmässan i Göteborg som arrangeras 23–26 september.

Snubblande nära, alltså.

– Det är klart att det hade varit välkommet med några dagar tidigare, säger Frida Edman, Bokmässans ansvariga, med ett lätt skratt.

Någon bitterhet känner hon inte. Det är trots allt det här scenariot Bokmässan planerat för.

– Vi är inte så jätteöverraskade att det sker i slutet av september. Vi är också väldigt glada att vi går mot en normalisering i det stora hela och kan planera för en fantastisk bokmässa nästa år. Då kommer vi att känna igen oss igen och mingla runt på mässgolvet, säger Edman.

Text: Patrik Dokk/TT

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,