Johan Ståhle och Mark Pasternak, Storytel
Storytel utser Johan Ståhle (till vänster) till Head of Product och Mark Pasternak till Head of Technology. Foto: Mattias Bardå/Storytel.

Storytel rekryterar Johan Ståhle och Mark Pasternak

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Storytel fortsätter rekrytera utanför bokbranschen. Mark Pasternak och Johan Ståhle har bakgrund inom tech och media. Samtidigt lämnar Jörgen Gullbrandson sin tjänst.

– Jag är mycket glad att få välkomna Mark och Johan till Storytel. Deras erfarenhet av teknik- och innovationsdrivna företag och avancerat tech-ledarskap gör dem till det perfekta valet att ta Storytel till nästa nivå när vår globala expansion och ständiga utveckling av den bästa kundupplevelsen fortsätter, säger Jonas Tellander, grundare och VD på Storytel i ett pressmeddelande där Storytel skriver:


ANNONS


”Storytel utser Mark Pasternak till Head of Technology och Johan Ståhle till Head of Product. Tillsammans kommer de att leda Storytels tech-team och utvecklingen av företagets plattform, produkter och kundupplevelse.”

  • Johan Ståhle, Head of Product på Storytel, har en entreprenöriell bakgrund där han lett produktutveckling och drivit digital tillväxt inom sektorerna fintech och management consulting. Johan är medgrundare och tidigare Chief Product Officer för det nordiska fintechbolaget Dreams och har också varit Expert Engagement Manager på McKinsey.

– Jag älskar energin, fokuset och tempot i entreprenöriella företag. Jag ser verkligen fram emot att bygga vidare på Storytels framgångar och expansion till läsare och lyssnare över hela världen. Att vara ett produktlett företag innebär ständig produktutveckling med kundupplevelsen i fokus, och det kommer att vara mitt spännande uppdrag framöver, säger Johan Ståhle.

ANNONS
  • Mark Pasternak, Head of Technology, har mer än 20 års erfarenhet i techbranschen. Han har haft ledande roller inom flera nordiska tech- och medieföretag, bland annat i rollen som Director of Engineering på Schibsted Media Group och på Epidemic Sound.

– Ett starkt samarbete mellan produkt och tech är nyckeln i alla utvecklingsprocesser och jag är övertygad om att jag, Johan och Storytels skickliga tech-team blir en riktigt stark line-up för de bästa produktbesluten och för att driva innovation. Förmågan att attrahera och behålla topptalanger är viktigt både för att ligga före konkurrenterna och skapa avancerad funktionalitet, så jag känner mig privilegierad, glad och sporrad att bli en del av – och leda – Storytels fantastiska tech-team, säger Mark Pasternak.

Både Pasternak och Ståhle rapporterar till Storytels VD Jonas Tellander, som tillfälligt även kommer att fungera som tillförordnad Chief Development Officer efter Jörgen Gullbrandson som valde att lämna tjänsten i augusti.

– Jag vill också rikta mitt varmaste tack till Jörgen Gullbrandson, som bidragit till den här framgångsrika rekryteringsprocessen, och jag önskar honom all lycka i hans nya entreprenöriella satsning, säger Jonas Tellander.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL