Amy Winehouse. Arkivbild: Kirsty Wigglesworth/AP.

En av böckerna om Amy Winehouse blir biofilm

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Efter flera dokumentärer är det nu dags för en spelfilm om den alltför tidigt bortgångna sångerskan Amy Winehouse baserad på en bok, skriver Hollywood Reporter.

Halcyon Studios står bakom filmen som ska baseras på Daphne Baraks bok ”Saving Amy”. Den boken baseras i sin tur på 40 timmars film, foton och anteckningar som Barak samlat in tillsammans med Winehouses familj under de sista tre åren av stjärnans liv.

– Vi är hedrade över att få arbeta med det här projektet. Även om hennes karriär blev alldeles för kort var Amy en generations röst och vi ser fram emot att berätta hennes historia så gripande som möjligt, säger David Ellender, vd för Halcyon Studio, till Hollywood Reporter.

Amy Winehouse dog av alkoholförgiftning i juli 2011 vid 27 års ålder.

Boktuggs fotnot: Amys pappa Mitch Winehose har skrivit en bok om sin dotter som även kommit ut på svenska, Min dotter Amy vilket även gäller biografin Amy Winehouse : en omöjlig kärlek av Mick O’Shea.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL