Brittiska barnboksförfattaren Jill Murphy död

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Barnboksförfattaren och illustratören Jill Murphy är död, det skriver BBC. Hon blev 72 år gammal, och dog till följd av cancer.
Den brittiska författaren ligger bland annat bakom bokserien ”The worst witch”. Den första delen skrev hon klart redan som 18-åring, men boken gavs ut först när hon var 24 år gammal. Böckerna har både filmatiserats och blivit tv-serier. På svenska finns serien Elefantfamiljen (The Large Family) utgiven, bland annat En bit kaka och Fem minuters lugn och ro.
”Jag känner mig otroligt lycklig över att ha haft henne som min mamma, och det är omöjligt att sammanfatta hur hennes frånvaro kommer att kännas”, säger hennes son Charlie i ett uttalande, enligt BBC.
Barnboksförfattaren diagnosticerades med bröstcancer för mer än 25 år sedan, vid 46 års ålder. (TT/Boktugg)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL