Brittiska barnboksförfattaren Jill Murphy död

Barnboksförfattaren och illustratören Jill Murphy är död, det skriver BBC. Hon blev 72 år gammal, och dog till följd av cancer.
Den brittiska författaren ligger bland annat bakom bokserien ”The worst witch”. Den första delen skrev hon klart redan som 18-åring, men boken gavs ut först när hon var 24 år gammal. Böckerna har både filmatiserats och blivit tv-serier. På svenska finns serien Elefantfamiljen (The Large Family) utgiven, bland annat En bit kaka och Fem minuters lugn och ro.
”Jag känner mig otroligt lycklig över att ha haft henne som min mamma, och det är omöjligt att sammanfatta hur hennes frånvaro kommer att kännas”, säger hennes son Charlie i ett uttalande, enligt BBC.
Barnboksförfattaren diagnosticerades med bröstcancer för mer än 25 år sedan, vid 46 års ålder. (TT/Boktugg)

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL