En tidigare stödmanifestation för den fängslade bokförläggaren Gui Minhai utanför Kinas ambassad i Stockholm. Arkivbild: Lisa Arfwidson/SvD/TT.

Ny manifestation för förläggaren Gui Minhai

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den 17 augusti är det 70 månader sedan kinesiska myndigheter frihetsberövade den kinesisk-svenske bokförläggaren och författaren Gui Minhai. Samma dag hålls en stödmanifestation för Gui Minhai utanför Kinas ambassad i Stockholm, skriver tidningen Journalisten.

Under manifestationen medverkar Expressens biträdande chefredaktör Karin Olsson, Journalistens chefredaktör Helena Giertta, Svenska Pens ordförande Jesper Bengtsson, Sveriges författarförbunds ordförande Grethe Rottböll och Minhais svenska förläggare Thomas Olsson.

Manifestationen genomförs med stöd av Sveriges Författarförbund, Svenska Pen, Svenska Publicistklubben, Svenska Förläggareföreningen och Journalistförbundet.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL