"Buffy och vampyrerna" sänders i sju säsonger med Sarah Michelle Gellar i huvudrollen som Buffy Summers. Arkivbild: Twentieth Century Fox.

Vampyrdräparen ”Buffy” får uppföljare i ungdomsbok

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

”Buffy och vampyrerna” var en av 90-talets mest populära serier. Nu får Buffys värld nytt liv i en ungdomsbok som publiceras av Disney Hyperion, skriver Polygon.

Boken med den engelska titeln ”In every generation” (I varje generation) kommer att ingå i en trilogi av författaren Kendare Blake, som tidigare bland annat skrivit ungdomsboken Anna klädd i blod.

Historien kretsar runt huvudkaraktären Frankie Rosenberg, dotter till Willow Rosenberg, som inte bara dödar vampyrer utan även besitter häxkrafter. När Frankie får höra att Buffy är en av dem som kan ha dödats i en attack mot en sammankomst för vampyrdräpare måste hon kontrollera sina krafter och ta reda på vad som har hänt – innan hon själv blir nästa offer.

Författaren Kendare Blake, som varit ett Buffy-fan i princip hela livet, tog sig an uppgiften med skräckblandad förtjusning.

– Jag hade inget val. Man säger inte nej till Buffy, säger hon enligt Polygon.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL