ANNONS

Förlagen på bokmässan i Hongkong försöker undvika att bryta mot den kontroversiella säkerhetslag som Kina införde i fjol, rapporterar AP. Foto: Matthew Cheng/AP/TT

Självcensur präglar bokmässan i Hongkong

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Färre politiskt känsliga titlar finns tillgängliga på Hongkongs första bokmässa efter införandet av Kinas kontroversiella säkerhetslag. Förlagen försöker undvika att bryta mot lagen som infördes i fjol, rapporterar nyhetsbyrån AP. Hittills har myndigheterna använt lagen för att slå ned mot demonstranter och man har också gripit ett hundratal prodemokratiska aktivister.

Den lokala förläggaren Jimmy Pang, som tidigare sålde böcker om demokratirörelsen 2014, även kallad ”paraplyrörelsen”, förklarar att många regimkritiska böcker har försvunnit.

– Alla försäljare läser igenom de böcker de tar med till bokmässan för att se om det finns något innehåll som kan orsaka problem, säger han till AP.

Bokmässan inleddes den 14 juli och pågår till den 20 juli.

Text: TT

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL