Nextory släpper ljudboksserie med ASMR och 3D-ljud

Nextory ger ut en serie ljudböcker som kanske bättre beskrivs som ljudupplevelser. Foto: Nextory

Ljudboksserien Satisfying Summer Sensations innehåller ljudupplevelser med ASMR och 3D-ljud och ges ut under Nextorys egna förlagsnamn Next Publishing.

Streamingtjänsten Nextory suddar ytterligare ut gränserna för vad som egentligen är en ljudbok när de nu släpper en serie ljudböcker (?) med inslag av ”binaural audio”, vilket är ett ljudformat med 3D-effekt som syftar till att återskapa platsen där ljudet spelats in. Ljudböckerna innehåller också ljud som triggar ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response). Serien består av fem böcker med semestertema med kopplingar till stranden, trädgården, skogen, utlandsresan och havet.

– Vi har ofta höga förväntningar på sommaren så ibland glömmer man helt enkelt bort att bara stanna upp och njuta. Det är därför Nextory har skapat denna ljudboksserie. I fem olika delar kastar vi dig rakt in i sommarens härligaste stunder, där du direkt kommer i semesterstämning och börjar koppla av, säger Magnus Nytell, innehållsansvarig på Nextory.

Titlarna i Satisfying Summer Sensations är framtagna av Nextory och ges ut under det egna förlagsnamnet Next Publishing. Med andra ord satsar nu även Nextory på eget innehåll, vilket de faktiskt började med redan i september förra året då de gav ut barnboken Astrid & Allan som var vinnaren i Nextorys & Junibackens Sagotävling 2020.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,