Nextory ger ut en serie ljudböcker som kanske bättre beskrivs som ljudupplevelser. Foto: Nextory

Nextory släpper ljudboksserie med ASMR och 3D-ljud

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Ljudboksserien Satisfying Summer Sensations innehåller ljudupplevelser med ASMR och 3D-ljud och ges ut under Nextorys egna förlagsnamn Next Publishing.

Streamingtjänsten Nextory suddar ytterligare ut gränserna för vad som egentligen är en ljudbok när de nu släpper en serie ljudböcker (?) med inslag av ”binaural audio”, vilket är ett ljudformat med 3D-effekt som syftar till att återskapa platsen där ljudet spelats in. Ljudböckerna innehåller också ljud som triggar ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response). Serien består av fem böcker med semestertema med kopplingar till stranden, trädgården, skogen, utlandsresan och havet.

– Vi har ofta höga förväntningar på sommaren så ibland glömmer man helt enkelt bort att bara stanna upp och njuta. Det är därför Nextory har skapat denna ljudboksserie. I fem olika delar kastar vi dig rakt in i sommarens härligaste stunder, där du direkt kommer i semesterstämning och börjar koppla av, säger Magnus Nytell, innehållsansvarig på Nextory.

Titlarna i Satisfying Summer Sensations är framtagna av Nextory och ges ut under det egna förlagsnamnet Next Publishing. Med andra ord satsar nu även Nextory på eget innehåll, vilket de faktiskt började med redan i september förra året då de gav ut barnboken Astrid & Allan som var vinnaren i Nextorys & Junibackens Sagotävling 2020.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ny poesi utforskar mäns våld mot kvinnor

Diktsamlingen Hennes uppgång och fall beskriver en kärleksrelation som inleds med intensiv förälskelse men sedan övergår i våld. Det är Marie Strömbergs debut som författare men flera av dikterna skrev hon redan för 20 år sedan.

– De är inspirerade från samtal jag hade med kvinnor när jag jobbade natt inom psykiatrin. Många hade blivit utsatta för övergrepp och jag började skriva dikter för att bearbeta det jag fick höra. Det kändes viktigt att skriva ner deras berättelser för att dokumentera dem, säger Marie Strömberg.

Några av dikterna handlar om henne själv, men även majoriteten av dem som inte gör det är skrivna i jag-form. Ett stilistiskt grepp för att komma närmare läsaren.

– Jag tycker att det blir starkare i jag-form, men ville också skriva genom betraktarens ögon, säger hon.

Att det blev just poesi beror på att hon tycker om att utforska språket och leka med ord.

– I en dikt måste man väga varje ord och om man byter ut ett ord kan texten få en helt annan betydelse. Jag gillar att man kan uttrycka så mycket med några få rader, säger hon.

Text: Evelina Hertz

(...) Läs hela artikeln »