Bill Skarsgård (foto: Henrik Montgomery/TT) spelar Sven Stolpe i filmatiseringen av "Bränn alla mina brev", Asta Kamma August (foto: Michella Bredahl) gör huvudrollen som Karin Stolpe och Gustav Lindh (foto: Adam Ihse/TT) spelar Olof Lagercrantz.

De spelar huvudrollerna i filmen ”Bränn alla mina brev”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Asta Kamma August, Bill Skarsgård och Gustav Lindh kommer att spela huvudrollerna som Karin Stolpe, Sven Stolpe och Olof Lagercrantz i Björn Runges filmatisering av Alex Schulmans bästsäljande roman Bränn alla mina brev.

Det meddelar SF Studios i ett pressmeddelande.

Filmen, och romanförlagan, bygger på verkliga händelser och skildrar en kärlekshistoria ur tre olika perspektiv på 1930-talet.

Asta Kamma August är känd från ”Pakten” och ”Follow the money”, Bill Skarsgård sågs senast i ”It: Kapitel 1&2” och Gustav Lindh är aktuell med ”Rättfärdighetens ryttare”.

Filmen kretsar främst kring Karin Stolpe och hur de val hon gör påverkar resten av historien.

”Den här filmen är Karins berättelse och upprättelse! Jag är så glad för möjligheten att porträttera Karin och som en del av processen med karaktären har jag fördjupat mig i hur det var att leva som ung kvinna 1932”, säger Asta Kamma August i ett pressmeddelande och förklarar vidare:

”Hur man såg på kvinnan i samhället, i vardagen, hennes intellekt, maktbalansen gentemot män, men också om sexualitet och klass. Det har varit lärorikt och ett viktigt verktyg för mig i arbetet med att nu kunna få ge Karin en stark röst i filmen.”

Regisserar gör Björn Runge (”The wife”, ”Om jag vänder mig om”). Manus är skrivet av Veronica Zacco (”Top Dog”, ”Störst av allt”, ”Bron”).

Inspelning påbörjas under hösten 2021 och filmen förväntas få premiär hösten 2022.

Text: Kristoffer Viita/TT

Fakta: Bränn alla mina brev

Filmatiseringen av Bränn alla mina brev bygger på Alex Schulmans bästsäljande roman från 2018.

För regin står Björn Runge och i rollerna syns bland andra Asta Kamma August, Gustav Lindh och Bill Skarsgård.

Beräknad biopremiär hösten 2022.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

En psykologisk thriller i 1800-tals miljö av Thomas Svensson

Det är i mitten av seklet och läkekonsten söker nya vägar. August, en misslyckad student, och glädjeflickan Katarina lockas in i den karismatiske vattendoktorns försök med banbrytande behandlingar på kuranstalten. Snart är de fångar i hans grymma värld.

Thomas Svensson debuterade år 2020 med det historiska dramat Blodgärning. I Vattendoktorn återvänder han till miljöer inspirerade av 1800-talets berömda spänningsförfattare.

– Den omvälvande epoken ligger nära oss i tiden men är ändå så avlägsen att fantasin kan ges rejält utrymme, säger Thomas.

Vattendoktorn är en psykologiskt thriller om ondska och förlåtelse i ett samhälle där vissa läkare ansåg att vattnet och anden är de enda sanna läkemedlen.

– Den så kallade hydropatin lämpar sig väl som fond för den stämning jag velat skapa.

Thomas Svensson bor i Sundsvall med sin hustru Ulrika. Han har en karriär som statstjänsteman bakom sig, har också arbetat på reklambyrå och som krönikör. Nu är han musiker och författare på heltid.

(...) Läs hela artikeln »