De spelar huvudrollerna i filmen ”Bränn alla mina brev”

Bill Skarsgård (foto: Henrik Montgomery/TT) spelar Sven Stolpe i filmatiseringen av "Bränn alla mina brev", Asta Kamma August (foto: Michella Bredahl) gör huvudrollen som Karin Stolpe och Gustav Lindh (foto: Adam Ihse/TT) spelar Olof Lagercrantz.

Asta Kamma August, Bill Skarsgård och Gustav Lindh kommer att spela huvudrollerna som Karin Stolpe, Sven Stolpe och Olof Lagercrantz i Björn Runges filmatisering av Alex Schulmans bästsäljande roman Bränn alla mina brev.

Det meddelar SF Studios i ett pressmeddelande.

Filmen, och romanförlagan, bygger på verkliga händelser och skildrar en kärlekshistoria ur tre olika perspektiv på 1930-talet.

Asta Kamma August är känd från ”Pakten” och ”Follow the money”, Bill Skarsgård sågs senast i ”It: Kapitel 1&2” och Gustav Lindh är aktuell med ”Rättfärdighetens ryttare”.

Filmen kretsar främst kring Karin Stolpe och hur de val hon gör påverkar resten av historien.

”Den här filmen är Karins berättelse och upprättelse! Jag är så glad för möjligheten att porträttera Karin och som en del av processen med karaktären har jag fördjupat mig i hur det var att leva som ung kvinna 1932”, säger Asta Kamma August i ett pressmeddelande och förklarar vidare:

”Hur man såg på kvinnan i samhället, i vardagen, hennes intellekt, maktbalansen gentemot män, men också om sexualitet och klass. Det har varit lärorikt och ett viktigt verktyg för mig i arbetet med att nu kunna få ge Karin en stark röst i filmen.”

Regisserar gör Björn Runge (”The wife”, ”Om jag vänder mig om”). Manus är skrivet av Veronica Zacco (”Top Dog”, ”Störst av allt”, ”Bron”).

Inspelning påbörjas under hösten 2021 och filmen förväntas få premiär hösten 2022.

Text: Kristoffer Viita/TT

Fakta: Bränn alla mina brev

Filmatiseringen av Bränn alla mina brev bygger på Alex Schulmans bästsäljande roman från 2018.

För regin står Björn Runge och i rollerna syns bland andra Asta Kamma August, Gustav Lindh och Bill Skarsgård.

Beräknad biopremiär hösten 2022.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL