ANNONS

Författaren Sofie Sarenbrant. Foto: Tommy Sarenbrant

Efter uppmärksammat sommarprat – Sofie Sarenbrant släpper bok om övergreppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Efter 1,7 miljoner lyssningar på sommarpratet från 2020 släpper Sofie Sarenbrant nu en bok om samma ämne: sexuella övergrepp mot barn.

Sommaren 2020 var Sofie Sarenbrants sommarprat i P1 ett av årets mest uppmärksammade. Det handlade om hur Sofie som barn blev utsatt för sexuella övergrepp mellan åtta och tretton års ålder, en hemlighet som hon bar på i femton år innan hon berättade.


ANNONS


Den 25 augusti 2021 kommer boken Munkavle ut på Bookmark förlag. Med boken följer Sofie upp sitt sommarprat. Boken beskrivs som ”ett gripande vittnesmål om konsekvenserna av sexuella övergrepp mot barn. Om självtvivel som förvandlas till mod. Men framför allt är det en berättelse som skänker styrka och hopp till andra drabbade”.


ANNONS


– Tanken var aldrig att det skulle bli en bok, men efter den enorma responsen jag fick förra sommaren gick det upp för mig vilket stort behov det finns av att någon sätter ord på det svåra. Och om jag kan hjälpa en enda människa till, så är det värt det, säger Sofie Sarenbrant i ett pressmeddelande.

– Detta är verkligen drabbande läsning, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark förlag. Känslorna och reaktionerna som Sofie Sarenbrant förmedlar i sin roman är så starka och av ett slag som jag inte sett någon annanstans. På det sättet är Munkavle en bok som alla borde läsa.

Sofie Sarenbrant debuterade 2010. Totalt har hennes böcker sålt i över 3,5 miljoner exemplar i 15 länder och hon har rönt stora framgångar med sin serie om kriminalinspektör Emma Sköld.

Ny bok av Sofie Sarenbrant

Munkavle

Munkavle

  • Förlag: Bookmark Förlag
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-08-25
  • ISBN: 9789189298781

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL