Efter uppmärksammat sommarprat – Sofie Sarenbrant släpper bok om övergreppen

Författaren Sofie Sarenbrant. Foto: Tommy Sarenbrant

Efter 1,7 miljoner lyssningar på sommarpratet från 2020 släpper Sofie Sarenbrant nu en bok om samma ämne: sexuella övergrepp mot barn.

Sommaren 2020 var Sofie Sarenbrants sommarprat i P1 ett av årets mest uppmärksammade. Det handlade om hur Sofie som barn blev utsatt för sexuella övergrepp mellan åtta och tretton års ålder, en hemlighet som hon bar på i femton år innan hon berättade.

Den 25 augusti 2021 kommer boken Munkavle ut på Bookmark förlag. Med boken följer Sofie upp sitt sommarprat. Boken beskrivs som ”ett gripande vittnesmål om konsekvenserna av sexuella övergrepp mot barn. Om självtvivel som förvandlas till mod. Men framför allt är det en berättelse som skänker styrka och hopp till andra drabbade”.

– Tanken var aldrig att det skulle bli en bok, men efter den enorma responsen jag fick förra sommaren gick det upp för mig vilket stort behov det finns av att någon sätter ord på det svåra. Och om jag kan hjälpa en enda människa till, så är det värt det, säger Sofie Sarenbrant i ett pressmeddelande.

– Detta är verkligen drabbande läsning, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark förlag. Känslorna och reaktionerna som Sofie Sarenbrant förmedlar i sin roman är så starka och av ett slag som jag inte sett någon annanstans. På det sättet är Munkavle en bok som alla borde läsa.

Sofie Sarenbrant debuterade 2010. Totalt har hennes böcker sålt i över 3,5 miljoner exemplar i 15 länder och hon har rönt stora framgångar med sin serie om kriminalinspektör Emma Sköld.

Ny bok av Sofie Sarenbrant

Munkavle

Munkavle

  • Förlag: Bookmark Förlag
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-08-25
  • ISBN: 9789189298781
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL