Alexandra Paul får en åktur hon sent ska glömma i filmen "Christine" från 1983. Pressbild: Columbia Pictures.

Stephen King-klassikern Christine filmas på nytt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Skräckfilmen ”Christine” ska få en uppfräschning – 38 år efter att den senast skrämde livet ut biobesökarna. Originalet från 1983 regisserades av John Carpenter och nu är det manusförfattaren och producenten Bryan Fuller som ska ge Stephen Kings bok nytt liv, skriver Deadline.

Handlingen kretsar kring en blyg tonåring som kommer ut ur sitt skal efter att han köpt en risig Plymouth Fury från 1958. Bilen visar sig ha ett eget sinne, såväl som ett mordiskt förflutet, och börjar sakta förändra livet för den unge mannen och alla runt omkring honom.

Bryan Fuller är väl hemmastadd i sci-fi-genren efter att ha skrivit manus till och producerat serier som ”Star Trek: Discovery”, ”American gods”, ”Hannibal” och ”Heroes”. När han nu kryper under huven på ”Christine” ska han enligt uppgift vara trogen Kings berättelse och även låta nyutgåvan utspelas på 80-talet.

Fotnot: Christine är en roman av Stephen King som kom ut i USA 1983 och i svensk översättning av Jimmy Hofsö 1985. Kanske får vi se en nyutgåva som movie-tie-in?

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL