Mian Lodalen följer upp med ”Lesbiska ligan”

Mian Lodalen är aktuell med andra delen i sin historiska romansvit. Arkivbild: Christine Olsson/TT.

Efter Lisa och Lilly kommer författaren Mian Lodalen med Lesbiska ligan, den andra delen i sin historiska romansvit om verklighetsbaserade böcker om samkönad kärlek i Stockholm.

Lesbiska ligan är en kriminalroman som utspelas 1943 och handlar om fem medelålders kvinnor som anklagas för ”otukt som mot naturen är” i ett kärleks- och svartsjukedrama på Grev Turegatan i Stockholm.

Det slutar med omfattande och närgångna förhör, både med kvinnorna och deras föräldrar, syskon, exmän och arbetsgivare.

”Jag kom över den här historien för mer än tjugo år sedan när jag skrev om dessa kvinnors öden i Pride Magasin redan 1998, och sedan dess har jag tänkt fördjupa mig i den här historien. När jag fick idén om att skriva tre romaner med Stockholmsperspektiv och uppmärksamma homosexuellas livsvillkor i Sverige de senaste hundra åren passade dramat på Grev Turegatan perfekt”, säger Mian Lodalen i ett pressmeddelande.

Lesbiska ligan ges ut av Romanus & Selling den 22 september.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL