ANNONS

Mian Lodalen är aktuell med andra delen i sin historiska romansvit. Arkivbild: Christine Olsson/TT.

Mian Lodalen följer upp med ”Lesbiska ligan”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Efter Lisa och Lilly kommer författaren Mian Lodalen med Lesbiska ligan, den andra delen i sin historiska romansvit om verklighetsbaserade böcker om samkönad kärlek i Stockholm.

Lesbiska ligan är en kriminalroman som utspelas 1943 och handlar om fem medelålders kvinnor som anklagas för ”otukt som mot naturen är” i ett kärleks- och svartsjukedrama på Grev Turegatan i Stockholm.

Det slutar med omfattande och närgångna förhör, både med kvinnorna och deras föräldrar, syskon, exmän och arbetsgivare.

”Jag kom över den här historien för mer än tjugo år sedan när jag skrev om dessa kvinnors öden i Pride Magasin redan 1998, och sedan dess har jag tänkt fördjupa mig i den här historien. När jag fick idén om att skriva tre romaner med Stockholmsperspektiv och uppmärksamma homosexuellas livsvillkor i Sverige de senaste hundra åren passade dramat på Grev Turegatan perfekt”, säger Mian Lodalen i ett pressmeddelande.

Lesbiska ligan ges ut av Romanus & Selling den 22 september.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL