Nytt danskt deckarpar – som har två olika svenska förlag

Mads Peder Nordbo och Sara Blædel
Nytt danskt deckarpar: Mads Peder Nordbo (foto: Ivan Boll) och Sara Blædel (Pressbild: Polaris).

Ett nytt danskt deckarpar ser dagens ljus: Mads Peder Nordbo och Sara Blædel. Den 16 juni släpps deras första bok i Danmark. Men i Sverige återfinns de båda författarna på två olika förlag.

Det är Bogmarkedet som rapporterar om den nya deckarduon. Sara Blædel är en av Danmarks mest populära deckarförfattare och mest känd för sin serie om Louise Rick. Mads Peder Nordbo däremot är känd för sina arctic noir-böcker som utspelar sig på Grönland.

Båda författarna är utgivna sedan tidigare i Sverige. Sara Blædel kommer ut på Polaris som för två veckor sedan släppte hennes Den tredje systern i pocket, den tredje och sista delen i trilogin om Ilka. Sara Blædel är dock tidigare utgiven på Norstedts och Massolit.

Mads Peder Nordbo kom 2019 ut med sin andra bok, Mannen från Thule, på Albert Bonniers förlag. Han är uppvuxen i Danmark men har studerat vid Stockholms universitet och bor sedan några år i Nuuk på Grönland. Hans böcker har sålts till minst 17 länder.

Sara Blædel tilldelades 2014 Danmarks motsvarighet till Augustpriset, De Gyldne Laurbær. Hennes böcker har sålts i mer än 2,5 miljoner exemplar och ges ut i 38 länder.

Så vilket svenskt förlag kommer att ta sig an deras nya gemensamma serie? För en serie verkar det bli, minst två böcker till. Den 16 juni kommer Opløst på danska – och här kommer kanske en ledtråd – på Politikens Forlag (som även äger svenska Polaris).

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL