ANNONS

bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

Hört & läst 4 maj

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

🙀 TonyBlairBlurb. Inte alla författare som får en blurb av Tony Blair men han skriver om nya boken Den perfekta konflikten (Historiska Media): ”I denna heltäckande redogörelse för Israel-Palestinakonflikten förklarar Johan Berggren hur en tvåstatslösning fortfarande kan uppnås och argumenterar trovärdigt för varför vi ännu inte ska ge upp hoppet.”

🏆 EU-nominerade. Korta listan (55 namn) kan vinna The European Union Prize for Literature 2021 den 18 maj, varav fem svenska författare: Balsam Karam, Singulariteten (Norstedts), Johanne Lykke Holm, Strega (Albert Bonniers förlag), Maxim Grigoriev, Europa (AB), Pooneh Rohi, Hölje (Ordfront) och Tone Schunnesson, Dagarna, dagarna, dagarna (Norstedts).

KoboPlusPortugal. Rakuten Kobos prenumerationstjänst Plus finns sedan tidigare i Kanada och Nederländerna. Nu lanseras den i Portugal. Det sker i samarbete med förlagsgruppen LeYa. Tre prenumerationsalternativ, pris per månad: alla eböcker 5,99 euro, alla ljudböcker 5,99 euro eller alla eböcker och ljudböcker 7,99 euro. (Kobo)

🏚️ Winther-i-sommar. Den norska succéserien Familjen Winther (nej, inte Bridgerton) av Katrine Wessel kommer till Sverige, första boken En ny tid i juni och ytterligare sju fram till november. Låter som en ljudbokssatsning av Polaris men serien ska även ges ut i inbundet och pocket.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL