Jonas Jonassons bok ”Hundraåringen” blir musikal på Wermland Opera

Jonas Jonassons roman "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" blir musikal. Arkivbild: Jessica Gow/TT.

Jonas Jonassons bästsäljare ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” blir musikal på Wermland Opera i Karlstad, skriver Värmlands Folkblad.

Musikalen skrivs av regissören Markus Virta, tillsammans med musikalartisterna och textförfattarna Johan Hwatz och Pierre Oxenryd. Premiären planeras till hösten 2023.

– Jonas är med på noterna och tycker att det här ska bli jätteroligt. Det blir ju lite grann vår musikal, även om upphovsmännen naturligtvis kan fortsätta sätta upp den på andra håll senare, säger Pernilla Eduard, marknadschef på Wermland Opera, till tidningen.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann är Jonas Jonassons debutroman från 2009. Den följer Allan Karlsson, som på sin hundraårsdag rymmer från äldreboendet och råkar ut för äventyr.

Boken har sålts i över 600 000 exemplar i Sverige och även blivit film 2013 med Robert Gustafsson i huvudrollen. Filmen Oscarsnominerades för bästa smink 2016.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL