Debutanten Jenny Clevström. Foto: Særún Hrafnkelsdóttir Norén

Jenny Clevström debuterar med trädgårdsroman

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

”Sluta aldrig skriva.” Så stod det på uppsatserna som kom tillbaka i skolan.

Och jag skrev. Dagbok. Dikter. Rapporter. Analyser. Mer dagbok. Om hur jag inte var på rätt ställe.

Jag sadlade om. Utbildade mig till reporter – långt bort. På
artiklarna jag fick tillbaka lyste det: ”Du kan inte skriva på
engelska.” Tills det vände och stod: ”Sluta aldrig skriva.”

Och jag skrev. Om människor, stora händelser: presidentval,
börskrascher. Men jag behövde få ihop världarna.

Jag flyttade hem och började skriva för ett företag. Livet sprang på. Jag sprang på.

Två fina barn kom. Hus kom. Men fast det var mer än jag kunde önska, skrev jag inte längre. Inte så som jag gjort. Tills kroppen sa stopp. Tills den sa du ska inte vara en tunn månskära. Du ska vara hela du.

Då skrev jag en bok. Och lusten återvände.

Så ett vet jag: jag ska aldrig sluta skriva.

Kirskålsgrannar

Kirskålsgrannar

Kärlek, konkurrens och vackra trädgårdar på den skånska landsbygden.

Pommie Dahl är bygdens trädgårdsstjärna med Österlens mest prunkande rosor och tätaste lavendel. Men när trädgårdscelebriteten Frank Blumer flyttar in i huset bredvid, hotas plötsligt hennes ställning. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL