ANNONS

”Game of thrones” till teaterscenen

Ensemblen till "Game of thrones" tar emot priset för bästa tv-drama vid Emmygalan 2018. Foto: Chris Pizzello/AP/TT.

Westeros ska skildras på Broadway, i ett stort projekt som väcker liv i figurer från ”Game of thrones”.

Planerna på hur tittarsuccén ”Game of thrones” ska knoppas av i olika riktningar fortsätter. Nu ska ett tornerspel som utspelar sig 16 år innan händelserna i tv-serien skildras på teaterscenen.

Författaren George RR Martin, som fortfarande skriver på sjätte boken i bokserien som tv-serien bygger på, hjälper till att utveckla projektet, uppger The Hollywood Reporter.

Till hjälp har författaren Duncan MacMillan och Dominic Cooke, där den förstnämnda ligger bakom en mängd pjäser och den sistnämnda bland annat regisserat aktuella filmen ”The courier”.

Händelserna vid tornerspelet är omskrivna i bokserien ”Sagan om is och eld”, men enligt skaparna är det här första gången de intresserade verkligen får veta vad som hände vid tillfället. Figurer från böckerna och tv-serien, bland annat unga versioner av Ned Stark och Jaime Lannister, kommer att dyka upp.

”Frön till krig sås ofta i fredstid”, säger Martin i ett uttalande till The Hollywood Reporter.

Föreställningen ska spelas i New York, London och någonstans i Australien, med premiär 2023.

Text: Gustav Sjöholm/TT

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL