”Game of thrones” till teaterscenen

Ensemblen till "Game of thrones" tar emot priset för bästa tv-drama vid Emmygalan 2018. Foto: Chris Pizzello/AP/TT.

Westeros ska skildras på Broadway, i ett stort projekt som väcker liv i figurer från ”Game of thrones”.

Planerna på hur tittarsuccén ”Game of thrones” ska knoppas av i olika riktningar fortsätter. Nu ska ett tornerspel som utspelar sig 16 år innan händelserna i tv-serien skildras på teaterscenen.

Författaren George RR Martin, som fortfarande skriver på sjätte boken i bokserien som tv-serien bygger på, hjälper till att utveckla projektet, uppger The Hollywood Reporter.

Till hjälp har författaren Duncan MacMillan och Dominic Cooke, där den förstnämnda ligger bakom en mängd pjäser och den sistnämnda bland annat regisserat aktuella filmen ”The courier”.

Händelserna vid tornerspelet är omskrivna i bokserien ”Sagan om is och eld”, men enligt skaparna är det här första gången de intresserade verkligen får veta vad som hände vid tillfället. Figurer från böckerna och tv-serien, bland annat unga versioner av Ned Stark och Jaime Lannister, kommer att dyka upp.

”Frön till krig sås ofta i fredstid”, säger Martin i ett uttalande till The Hollywood Reporter.

Föreställningen ska spelas i New York, London och någonstans i Australien, med premiär 2023.

Text: Gustav Sjöholm/TT

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.