ANNONS

Åtta författare får 1,4 Mkr vardera i stipendier

Kanske ett av de största och minst kända litterära priserna i världen? Windham-Campbell Prizes delar ut stipendier på 165 000 dollar (motsvarande 1,4 Mkr). Målet är att uppmärksamma litterära insatser och ge författare chansen att fokusera på sitt arbete istället för sin ekonomi. Författare från hela världen, som skriver på engelska, kan få stipendier.
I år är de åtta lyckliga – varav ingen är utgiven på svenska: Vivian Gornick (United States) nonfiction, Kate Briggs (United Kingdom/Netherlands) nonfiction, Dionne Brand (Canada/Trinidad and Tobago) fiction, Renee Gladman (United States) fiction, Canisia Lubrin (Saint Lucia/Canada) poetry, Natalie Scenters-Zapico (United States) poetry, Nathan Alan Davis (United States) drama och Michael R. Jackson (United States) drama. (Publishing Perspectives)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL