Sofia Bergström debuterar med barnbok om världens hemskaste sjukdomar

Debutanten Sofia Bergström. Foto: Stefan Tell

Redan i mammas mage föddes en livslång fascination för det mörka och makabra. 

När mitt fostervatten vibrerade av distade gitarriff och dundrande dubbelkaggar på en konsert med hårdrocksbandet Candlemass förseglades mitt öde. Där och då visste nog det där lilla fostret att hon skulle dedikera sitt liv till mystik och melankoli i både toner och texter.

Så småningom räckte det inte enbart med ond bråd död dånande ur högtalarna. Som liten flicka fann jag även fara och fasa i skönlitteratur och skräckfilmer.

Först i vuxen ålder insåg jag att historieböckerna kryllar av hemskheter av olika slag, som tider och omständigheter då en sketen förkylning var detsamma som ett dödsbud.

Inte i min vildaste fantasi hade jag kunnat ana att jag en vacker dag skulle sitta på jobbet och skriva om blodiga kräkkaskader, ruttna näsor som trillar av och soldater som bajsar ihjäl sig.

Ärrad och frälst vandrar jag vidare i en underbart härlig tillvaro av hårdrock, hemskheter och historia.

Världens hemskaste sjukdomar

Världens hemskaste sjukdomar

Inget för kräsmagade

Humorfylld faktabok om historiska farsoter som bygger på hyllat barnprogram. Följ med på en ruskig tidsresa där syskonen Maxi och Lo får prova på tio av de värsta sjukdomarna som har plågat Sverige. Barnen blir smittade med pest, kolera, karies, dysenteri och många fler. Ibland tillfrisknar de och ibland inte. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,