Happy Jankell debuterar med roman om hypokondri

Skådespelaren Happy Jankell släpper sin första bok. Foto: Paulina Torbjörnsen

Jag ska röntga lungorna i eftermiddag. Men först ska jag skriva färdigt den här texten, eftersom jag har en deadline. Deadline, varför heter det egentligen så? Linjen mellan liv och död. Och det gäller att hålla sig på rätt sida av den där jäkla gränsen. Jag är livrädd inför röntgen. Men – jag måste få det svart på vitt. En röntgenbild utan avvikelser – det är mitt enda bevis på att jag inte är på väg att falla över kanten. Över min deadline.

Ja, jag är hypokondriker. Och 2018 var ett särskilt tufft år. Ställde in det mesta. Åkte fram och tillbaka till akuten. Man skulle kunna säga att skrivandet blev min livlina då. Och i sinom tid tog ett manus form. Livlina är en fiktiv berättelse med självbiografiska inslag. Den handlar om Liv, som liksom jag försöker springa utan att falla.

Livlina

Livlina

Happy Jankells debutroman är en berättelse om skuld, familjeband och gråzoner. Ett stilsäkert och rappt skrivet porträtt av livet som ung kvinna i dagens Stockholm.

Liv är hypokondriker och stamkund hos nätdoktorn Care Call. Hon kämpar mot sin ångest med hjälp av mediciner, kroppsbesiktningar och ett och annat destruktivt Tinder-ragg. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL