ANNONS

”Handmaid’s tale” tillbaka med säsong 4 i april 2021

Elisabeth Moss spelar huvudrollen June i "Handmaid's tale". Seriens fjärde säsong har premiär den 28 april. Arkivbild: Richard Shotwell/AP/TT.

Säsong fyra av den dystopiska tv-serien ”The handmaid’s tale” närmar sig. Nu släpper Hulu ett premiärdatum och ger en antydan om vad som väntar i den kommande säsongen, skriver E News.

Den 28 april får säsong fyra premiär, där seriens huvudperson June, spelad av Elisabeth Moss, ställs inför svåra utmaningar när hon som kompromisslös rebelledare slår tillbaka mot Gilead.

”Hennes strävan efter rättvisa och hämnd hotar att förgöra henne, och förstöra hennes mest värdefulla relationer”, skriver Hulu i ett pressmeddelande.

Flerfaldigt Emmy-belönade ”The handmaid’s tale” är baserad på Margaret Atwoods roman Tjänarinnans berättelse från 1985, och handlar om det fiktiva landet Gilead där kristna fundamentalister har tagit makten.

TV-serien har dock byggt vidare på bokens universum och enligt amerikanska medier är det oklart hur mycket inspiration manusförfattarna tagit av Atwoods uppföljare, Gileads döttrar (2019).

Serien produceras och visas av strömningstjänsten Hulu i USA. I Sverige sänds den på HBO Nordic.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL