Littfest 2021 satsar på Norrland

Annika Norlin
Annika Norlin är en av dem som medverkar på årets Littfest. Arkivbild: Jessica Gow/TT.

Med fokus på Norrlands litteratur släpper Littfest nu namnen för årets festival. Elin Anna Labba, Karin Smirnoff och Annika Norlin är några av dem som kommer att medverka.

Årets litteraturfestival i Umeå lånar flera inslag från programmet 2020, som aldrig kunde genomföras på grund av coronapandemin. Det blir en inventering av den norra landsändens litteratur och kultur.

”Detta är förstås en effekt av pandemin, men i ärlighetens namn känns det väldigt roligt att lyfta fram litteratur och frågeställningar med avstamp i norr. Årets festival blir något av en norrländsk styrkedemonstration, vilket delvis var idén med Littfest när festivalen startade en gång i tiden”, säger Littfests koordinator Patrik Tornéus i ett pressmeddelande.

Minoritetsspråk är ett av festivalens teman. Det pratas också norrländska stereotyper, veganismens revolution och en ny generation samiska författare. Samtliga som medverkar gör det på plats i Umeå, och programpunkterna kan om inte annat ses i direktsändningen på Littfest-TV.

Biljetter är släppta till ”Sampla Landsbygden” och till festivalens litteraturvandringar. I övrigt släpps biljetterna om restriktionerna tillåter det.

Festivalen hålls mellan den 18 och 20 mars.

Text: Elin Swedenmark/TT

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL