ANNONS

Littfest 2021 satsar på Norrland

Annika Norlin
Annika Norlin är en av dem som medverkar på årets Littfest. Arkivbild: Jessica Gow/TT.

Med fokus på Norrlands litteratur släpper Littfest nu namnen för årets festival. Elin Anna Labba, Karin Smirnoff och Annika Norlin är några av dem som kommer att medverka.

Årets litteraturfestival i Umeå lånar flera inslag från programmet 2020, som aldrig kunde genomföras på grund av coronapandemin. Det blir en inventering av den norra landsändens litteratur och kultur.

”Detta är förstås en effekt av pandemin, men i ärlighetens namn känns det väldigt roligt att lyfta fram litteratur och frågeställningar med avstamp i norr. Årets festival blir något av en norrländsk styrkedemonstration, vilket delvis var idén med Littfest när festivalen startade en gång i tiden”, säger Littfests koordinator Patrik Tornéus i ett pressmeddelande.

Minoritetsspråk är ett av festivalens teman. Det pratas också norrländska stereotyper, veganismens revolution och en ny generation samiska författare. Samtliga som medverkar gör det på plats i Umeå, och programpunkterna kan om inte annat ses i direktsändningen på Littfest-TV.

Biljetter är släppta till ”Sampla Landsbygden” och till festivalens litteraturvandringar. I övrigt släpps biljetterna om restriktionerna tillåter det.

Festivalen hålls mellan den 18 och 20 mars.

Text: Elin Swedenmark/TT

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL