Denna artikel sponsras av författare/förlag

Katrin Stensparre blandar romance och spänning i sin debutroman

Författaren Katrin Stensparre. Foto: Privat

Katrin Stensparre inspirerades av sin morfar att börja skriva. Debutromanen När skuggor möts är en blandning av romance och spänning.

Katrin Stensparre växte upp med en verklig skrivande förebild. Hennes morfar Ruben i Kråkvik var välkänd i Södermanland som poet och författare. Som pensionär gav han ut flera diktsamlingar och romaner.

– Han hade jämt skrivprojekt på gång. På sommarloven bodde jag och mina syskon på landet hos mormor och morfar på Tullgarn, och jag brukade ligga vaken om kvällarna och lyssna efter hur morfar promenerade iväg för att sätta sig och skriva under en gatlampa i parken, berättar Katrin. 

– Jag ville alltid följa med honom. Jag kände samma längtan som han kände, men jag förstod inte riktigt vad det var. Inte förrän jag började skriva själv. Det var så speciellt, ljuset han fick i sin blick när han pratade om sitt skrivande.

De brevväxlade tills Ruben dog 94 år gammal.

– Han sa alltid att jag inte skulle satsa på författandet, eftersom man inte tjänar några pengar på det. Det är bättre att skriva vid sidan om. Inte för att han inte trodde på mig, utan för att han ville ge mig realistiska förväntningar.

I oktober 2020 debuterade Katrin Stensparre som författare med När skuggor möts, och hon dedikerade boken till sin morfar.

– Det är fantastiskt att äntligen debutera, men samtidigt lite sorgligt eftersom inte morfar hann vara med om det, säger hon.

Det första fröet till När skuggor möts kom till en dag när Katrin blickade ut över hustaken från sin semesterlägenhet i Spanien. Hon fick en bild för sitt inre av en ung kvinna i ett begravningssällskap. Kvinnan tittar ner i golvet, ensam trots att hon har människor runt omkring sig.

– Jag började skriva om scenen, och då kom historien till mig. Därefter gick det ganska snabbt, det tog mig ungefär ett år att skriva klart boken.

När skuggor möts

När skuggor möts

  • Förlag: Nicole Publishing
  • Format: Kartonnage
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2020-10-02
  • ISBN: 9789198544756

Romanen har två huvudkaraktärer, Tess och Dante, och läsaren får följa bådas perspektiv.

– Tess har ett mörker i sig som inte är kopplat till en sorg. Jag har alltid varit intresserad av den sidan hos människor som inte syns. Alla bär på någonting, någon typ av utsatthet. I Tess fall har hon varit utsatt för övergrepp i familjen, och jag ville skriva om det och vad det gör med en människa.

– Dante är en framgångsrik affärsman utåt sett, men han är samtidigt djupt involverad i kriminalitet och etableringen av en japansk maffia i Sverige. De finner varandra i mörkret de båda har på olika sätt.

Katrin beskriver sin bok som ”spänning-romance”, en sammansättning vi inte ofta hör på svenska.

– Jag läser mycket på engelska, mest eböcker. Och i USA är det så förträffligt att genren romance har underkategorier, som romance-suspence till exempel. Det är lite synd att vi inte gör på samma vis i Sverige. Min bok är just en kombination av romantik och spänning, att kalla den för det ena eller det andra känns inte helt rätt. Jag vill inte göra mina läsare besvikna när de inser att det inte är en ren spänningsroman eller en ren romance.

Det även inom genren romance-suspence hon helst läser.

– Både när jag läser och när jag skriver vill jag fly bort från vardagen. Vardagen upplever jag ändå. Jag vill erbjuda och bli erbjuden något annat, något nytt, kanske något som jag vet aldrig någonsin kommer hända mig. I böckernas värld är det tillåtet.

Om författaren

Katrin Stensparre bor i Uppsala med sin familj. Vid sidan av sin yrkeskarriär inom IT är hennes liv fyllt av en passion för böcker och skrivande. Katrin skriver inom genren spänning-romance och debuterade 2020 med När skuggor möts. I vår kommer hennes andra bok, Mörkrets botten.

När skuggor möts

När skuggor möts
Författare
Förlag Nicole Publishing
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor526
Vikt628 gr
Utgiven2020-10-02
SABHc
ISBN 9789198544756

Tess Alberheim har allt. Hon är ung, vacker och född in i Stockholms överklass i en familj som driver Sveriges störstamediaimperium, Alberheim Global Event Media Group. Menbakom fasaden av lyx och privilegier finns en annan verklighet.Tess är fostrad i ett mörker och lever tyngd av skuld efter att haförlorat sin pappa och bror i en bilolycka, en olycka hon självöverlevde medan hon tvingades se sin familj dö.

När Tess mamma dör, den framgångsrika affärskvinnan BeatriceAlberheim, vågar Tess tro på en ny framtid, men blir snartmedveten om att inte ens döden kan hindra Beatrice från attstyra hennes liv.

Trots löften till sin bror Tom har Beatrice testamenterat sittlivsarv till dottern. Det som skulle bli enkelt blir plötsligt svårtnär kampen om förmögenheten börjar.

Ännu en gång kastas Tess in i mörkret, denna gång i klorna påhennes mystiska kidnappare. Det förflutna verkar komma ikapp,frågan är bara om Tess verkligen har styrkan att överleva helveteten gång till?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som skrivs av journalister, men som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter för bokbranschen. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra Marknadspaket

tips@boktugg.se