Hunter Bidens självbiografi ges ut i april 2021

Hunter Bidens självbiografi ges ut i Sverige våren 2021 under titeln Allt det vackra. Bakgrund: Istock. Omslag: Polaris.

Bokförlaget Polaris blir det svenska förlag som ger ut presidentsonen Hunter Bidens självbiografi, som släpps simultant världen över den 6 april.

Hunter Biden, USA:s president Joe Bidens son, släpper sin självbiografi Beautiful Things (Allt det vackra på svenska) i april 2021.

I boken berättar Hunter utlämnande om sin livsresa, kantad av tragedier och dramatik. Alldeles nyligen en helvetesresa, som höll på att stjälpa hans fars väg mot att bli USA:s 46:e president. Men det är också berörande skildring av kärlekens kraft och allt det vackra i verkligheten.

När Hunter Biden var två år gammal blev han allvarligt skadad i en bilolycka, hans mamma och hans lillasyster omkom. 2015 förlorade han sin älskade storebror Beau, som dog i hjärncancer 46 år gammal. 

Under Trumps presidenttid var Hunter oavbrutet måltavla för attacker och förtal från Vita huset. En utsatthet som förvärrades av Hunters långvariga och grava missbruk av alkohol och droger. Ett missbruk som tog över tillvaron fullständigt. ”Where’s Hunter?” blev ett välkänt och illasinnat Trump-grepp för att misskreditera Joe Bidens presidentkandidatur. 

– I sin skakande och mycket läsvärda memoar bevisar Hunter Biden ännu en gång att vem som helst – till och med en presidentson – kan komma på avvägar och hamna i en mardröm av beroenden. Han minns allt och berättar om det med ett mod som är både hjärtskärande och mäktigt, säger författaren Stephen King i ett pressmeddelande.

Allt det vackra utkommer simultant världen över den 6 april. Den svenska utgåvan är översatt av Gunnar Pettersson, Stephen Farran-Lee och Leo Gefvert. 

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.