ANNONS

Det nya HC Andersen-museet är ett av Danmarks största och mest ambitiösa museiprojekt de senaste åren. Pressbild: Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge, MASU.

HC Andersen får nytt museum – designas av japansk arkitekt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Under sommaren 2021 ska ett nytt Hans Christian Andersen-museum i Odense att öppna. Det blir ett helt nytt museum med nya vinklar på historien om författaren HC Andersens liv och arbete.

”Det första vi gör är att dyka in i sagorna, för de är vad alla känner till. Tanken är inte att återberätta berättelserna utan snarare att kommunicera det som är familjärt och inspirera till vidare läsning av Andersen”, säger Torben Grøngaard Jeppesen, chef för Odense stadsmuseer, i ett pressmeddelande.

Det nya museet är designat av den japanska stjärnarkitekten Kengo Kuma och hans team, som också står bakom den nya olympiska stadion i Tokyo. Kuma inspirerades av Andersens saga ”Elddonet” inför bygget, som enligt pressmeddelandet är ett av Danmarks största och mest ambitiösa museiprojekt de senaste åren.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL