Oskar Törnström ny förläggande redaktör på Saga Egmont

Oskar Törnström, ny redaktör på Saga Egmont. Foto: Pressbild

Saga Egmont anställer Oskar Törnström som redaktör med förläggaransvar. Han kommer närmast från Bonnierförlagen där han jobbat som innehållsproducent.

Oskar får uppdraget att dra igång Sagas originalutgivning av premiuminnehåll på den svenska ljudboksmarknaden. 

– Jag känner mig lyckligt lottad som får vara en del av Sagas resa mot att bli det självklara förstavalet för alla som vill skriva direkt för digitala format. För oss finns inget viktigare än bra berättelser och jag uppmanar verkligen alla sorters kreatörer att höra av sig, från författare och journalister till producenter och manusförfattare, säger Oskar Törnström. 

– Ljudbokens definitiva genomslag i kombination med Sagas globala perspektiv och djupa kunskaper om bästsäljande material, ger oss en unik möjlighet att hjälpa våra författare att nå ut med sitt arbete.

Oskar Törnström kommer närmast från Bonnier Fakta och Bokförlaget Ester Bonnier, där han jobbat som innehållsproducent och med digital innehållsutveckling. Han har en bakgrund som manusutvecklare och redaktör inom tv-produktion, tryckta och digitala media.

– Saga är ett förlag med en tydlig kommersiell profil och vi vill att de böcker vi ger ut ska väcka starka känslor! Vi letar därför i första hand efter engagerande personliga berättelser som berör och författare som skriver med spets och originalitet i breda genrer som spänning och feelgood. Men vi tror också på att det finns goda möjligheter även för smalare genrer som till exempel skräck och fantasy eller för den som riktar sig till den svårfångade målgruppen av unga vuxna, säger Oskar. 

Saga Egmont har på bara några år gått från att vara en innovativ startup, till att bli ett expansivt globalt förlag, som har attraherat stora internationella författare och samarbetspartner.

– Ambitionen är att vi på sikt ska locka till oss de allra största namnen, samtidigt som vi utvecklar nya stora författarskap direkt för den digitala marknaden, inte minst genom att våga fortsätta vara innovativa med våra processer. Jag älskar förändring, att hitta nya vägar och att tvingas se på saker ur nya perspektiv, så det här är en utmaning som jag verkligen går igång på!

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,