ANNONS

Oskar Törnström ny förläggande redaktör på Saga Egmont

Oskar Törnström, ny redaktör på Saga Egmont. Foto: Pressbild

Saga Egmont anställer Oskar Törnström som redaktör med förläggaransvar. Han kommer närmast från Bonnierförlagen där han jobbat som innehållsproducent.

Oskar får uppdraget att dra igång Sagas originalutgivning av premiuminnehåll på den svenska ljudboksmarknaden. 

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

Ja, jag vill bli Boktugg Supporter!

– Jag känner mig lyckligt lottad som får vara en del av Sagas resa mot att bli det självklara förstavalet för alla som vill skriva direkt för digitala format. För oss finns inget viktigare än bra berättelser och jag uppmanar verkligen alla sorters kreatörer att höra av sig, från författare och journalister till producenter och manusförfattare, säger Oskar Törnström. 

ANNONS

– Ljudbokens definitiva genomslag i kombination med Sagas globala perspektiv och djupa kunskaper om bästsäljande material, ger oss en unik möjlighet att hjälpa våra författare att nå ut med sitt arbete.

Oskar Törnström kommer närmast från Bonnier Fakta och Bokförlaget Ester Bonnier, där han jobbat som innehållsproducent och med digital innehållsutveckling. Han har en bakgrund som manusutvecklare och redaktör inom tv-produktion, tryckta och digitala media.

– Saga är ett förlag med en tydlig kommersiell profil och vi vill att de böcker vi ger ut ska väcka starka känslor! Vi letar därför i första hand efter engagerande personliga berättelser som berör och författare som skriver med spets och originalitet i breda genrer som spänning och feelgood. Men vi tror också på att det finns goda möjligheter även för smalare genrer som till exempel skräck och fantasy eller för den som riktar sig till den svårfångade målgruppen av unga vuxna, säger Oskar. 

Saga Egmont har på bara några år gått från att vara en innovativ startup, till att bli ett expansivt globalt förlag, som har attraherat stora internationella författare och samarbetspartner.

– Ambitionen är att vi på sikt ska locka till oss de allra största namnen, samtidigt som vi utvecklar nya stora författarskap direkt för den digitala marknaden, inte minst genom att våga fortsätta vara innovativa med våra processer. Jag älskar förändring, att hitta nya vägar och att tvingas se på saker ur nya perspektiv, så det här är en utmaning som jag verkligen går igång på!

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL