ANNONS

Medium satsar på böcker med köpet av Glose – app för social läsning

Medium har köpt startup-bolaget Glose, baserat i Paris med 20 anställda, rapporterar TechCrunch och flera andra medier. Köpeskillingen har inte offentliggjorts. Glose har utvecklat appar för iOS, Android och webben där du kan köpa, ladda ner och läsa böcker.
Med hjälp av tjänsten förvandlas läsningen till en social aktivitet där du kan göra understrykningar, dela anteckningar med vänner/följare och starta konversationer i marginalen på den bok du läser. Över en miljon människor har provat Glose och systertjänsten Glose Education används på 25 universitet. För blogg- och artikelplattformen Medium blir nu eböcker och ljudböcker ett nytt steg.
– Visionen är att skapa en upplevelse där du kan gå från en till nästa. Du kan läsa en artikel och sedan med ett klick köpa en bok som knyter an till innehållet om du vill gå djupare, säger Nicolas Princen, VD för Glose, till CNN.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL