ANNONS

Fenix förlag får översättarpris av Sheikh Hamad

Fenix förlag fick pris för sitt översättningsfrämjande arbete vid Sheikh Hamad Translation Awards 2020. Vilket glädjer Bodil Unenge, förlagschef på Fenix Förlag och Flora Majdalawi, förläggare på Fenix Förlag. Foto: Bonnierförlagen.

Fenix förlag uppmärksammas internationellt för sina översättningar. De har fått pris för ”översättningsfrämjande arbete” i Sheikh Hamad Translation Awards 2020.

”Vi är mycket stolta och glada över nyheten att Fenix Förlag är en av prismottagarna i Sheikh Hamad Translation Awards 2020. Priset instiftades 2015 för att hedra översättare och belysa deras roll i att stärka vänskapsband och samarbete mellan människor och nationer”, skriver förlaget i ett pressmeddelande.

Fenix utgivning prisades i kategorin ”översättningsfrämjande”. Ett särskilt omnämnande fick Ännu ett liv av Theodor Kallifatides – översatt av Flora Majdalawi, som arbetar på Fenix.

”Vi är mycket tacksamma för priset och för den uppmuntran vi får från våra läsare. Vi kommer alltid att göra vårt bästa för att ge dem de bästa läsupplevelserna!”, skriver Fenix.

Fenix förlag, en del av Bonnierförlagen, är en satsning på arabisktalande läsare som lanserades hösten 2018.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL