Avicii-biografin av Måns Mosesson släpps 16 november 2021

Biografin om Tim "Avicii" Bergling utkommer senare i år. Arkivbild: Amy Sussman/Invision/AP/TT.

Nu är det klart med utgivningsdatum för biografin om Avicii (Tim Bergling) av Måns Mosesson: den 16 november 2021.

Tim – Biografin om Avicii utkommer den 16 november på Albert Bonniers förlag. Boken skrivs av Måns Mosesson, journalist på Dagens Nyheter, som bland annat har fått Stora journalistpriset för radiodokumentären ”Rädda Sverige”.

Mosesson har skildrat Aviciis livsöde i ett reportage och har nu intervjuat Tim Berglings familj, vänner och kollegor för att kunna gestalta artistens liv i bokform.

”Måns Mosesson har rest i Tims fotspår jorden runt, från barndomens gator i Stockholm till Miami, Ibiza och Los Angeles, för att kunna ge en fördjupad och komplex bild av Tims liv och verk”, säger förläggaren Kerstin Almegård i ett pressmeddelande.

Intäkter från försäljningen går till stiftelsen Tim Bergling Foundation och dess arbete med att förebygga bland annat psykisk ohälsa och självmord. Tim ”Avicii” Bergling gick bort i april 2018.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL