Bokstart gör skillnad för barn i världen – ny rapport från Kulturrådet

För sex år sedan lanserades Bokstart i Sverige, och nu har regeringen beslutat att Kulturrådet ska få fortsätta sprida och utveckla programmet.
I höstas kom rapporten Bokstart i Sverige, och nu släpper Kulturrådet en ny kunskapsöversikt: Bokstart i världen. Där konstateras bland annat att bokgåvoprogram förändrar vårdnadshavares och barns attityder till läsning, att skriftspråklig stimulans bidrar till bättre förutsättningar för språkutveckling och att högläsning i hemmet i tidig ålder påverkar skolresultaten.
Bokgåvoprogrammet föddes i England 1992. Idén är att dela ut böcker till små barn och stötta föräldrarna i deras viktiga roll för att främja barnets språkutveckling. Omkring 30 länder driver idag nationella läsfrämjande program för de allra yngsta barnen (0–3 år).

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL