ANNONS

"Boken som inte ville bli läst" av komikern och tv-profilen David Sundin sålde bäst i Adlibris sortiment. Arkivbild: Pontus Lundahl/TT.

Bok som inte vill bli läst årets bästsäljare hos Adlibris

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

”Boken som inte ville bli läst” av komikern och tv-profilen David Sundin (Bonnier Carlsen) toppar nätbokhandeln Adlibris lista över bästsäljande fysiska böcker under fjolåret.

”Det är nog få böcker som har kommit upp i samma volym under sitt första år. Det är en unik bok som trots sin titel bör bli läst”, säger Sakari Luovio, försäljningschef på Adlibris, i ett pressmeddelande.

I kategorin faktaböcker var det ”Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk” av Björn Natthiko, Caroline Bankler och Navid Modiri (Bonnier fakta) som sålde mest under 2020. ”Spegelmannen” av Lars Kepler (Albert Bonniers Förlag) var den deckare som såldes i flest fysiska exemplar under förra året.

I övriga kategorier sålde ”Balladen om sångfåglar och ormar” av Suzanne Collins (Bonnier Carlsen) bäst i kategorin ungdomsböcker, medan ”För dig som går på lågstadiet” av Reyhaneh Ahangaran (B Wahlström) såldes i flest exemplar i barnboksklassen (6–12 år).

Årets roman blev ”Där kräftorna sjunger” av Delia Owens (Bokförlaget Forum) – medan ”Baka i långpanna deluxe” av Frida Skattberg (Bonnier Fakta) utsågs till årets kokbok.

Fotnot: Några av de här titlarna var också de mest sålda böckerna i december 2020, på topplistorna som omfattar alla återförsäljare.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Drakar, magi och uråldriga hemligheter i ny fantasybok

”Tänk om allt vi någonsin trott på var lögn, tänk om all kunskap vi tror oss ha är baserat på lögner. Tänk om allt vi någonsin tränats för, fostrats för, var lögn.
Skulle du vilja veta det då?”

Drakfödd utspelar sig i det fiktiva Kammanthea där Kejsaren styr den kända världen med järnhand. Till sin hjälp har han sin onda tjänare och en mystisk mörk makt. Rebeller försöker stoppa dem, men de har inte en chans emot det mäktiga Imperiet. Tills en dag en radh’riam återvänder, tillsammans med en drake och uråldriga hemligheter.

Med fantastiska miljöbeskrivningar och karaktärer som nästan går att ta på tar Annie Erixon med oss på en episk resa i en magisk värld. Läs, bara läs.

(...) Läs hela artikeln »