Bok som inte vill bli läst årets bästsäljare hos Adlibris

"Boken som inte ville bli läst" av komikern och tv-profilen David Sundin sålde bäst i Adlibris sortiment. Arkivbild: Pontus Lundahl/TT.

”Boken som inte ville bli läst” av komikern och tv-profilen David Sundin (Bonnier Carlsen) toppar nätbokhandeln Adlibris lista över bästsäljande fysiska böcker under fjolåret.

”Det är nog få böcker som har kommit upp i samma volym under sitt första år. Det är en unik bok som trots sin titel bör bli läst”, säger Sakari Luovio, försäljningschef på Adlibris, i ett pressmeddelande.

I kategorin faktaböcker var det ”Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk” av Björn Natthiko, Caroline Bankler och Navid Modiri (Bonnier fakta) som sålde mest under 2020. ”Spegelmannen” av Lars Kepler (Albert Bonniers Förlag) var den deckare som såldes i flest fysiska exemplar under förra året.

I övriga kategorier sålde ”Balladen om sångfåglar och ormar” av Suzanne Collins (Bonnier Carlsen) bäst i kategorin ungdomsböcker, medan ”För dig som går på lågstadiet” av Reyhaneh Ahangaran (B Wahlström) såldes i flest exemplar i barnboksklassen (6–12 år).

Årets roman blev ”Där kräftorna sjunger” av Delia Owens (Bokförlaget Forum) – medan ”Baka i långpanna deluxe” av Frida Skattberg (Bonnier Fakta) utsågs till årets kokbok.

Fotnot: Några av de här titlarna var också de mest sålda böckerna i december 2020, på topplistorna som omfattar alla återförsäljare.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL