ANNONS

Fortsatt förvirring kring bibliotek – öppet eller stängt?

Fredagen före jul rekommenderade Folkhälsomyndigheten stängning av alla bibliotek. Sedan – efter att de flesta stängt – framkom att bibliotek strukits ur de skriftliga rekommendationerna av juridiska skäl, eftersom bibliotek är en samhällsservice som ska finnas tillgänglig för alla.
Biblioteksbladet söker svar på frågan: bör biblioteken öppna igen eller fortsätta hålla stängt?
– Jag har ingen uppfattning i den frågan, det måste kommunerna avgöra. Men vårt allmänna råd, vår allmänna inriktning, är att man bör försöka dra ner på verksamhet så mycket som möjligt och behålla absolut nödvändig verksamhet, säger Anders Tegnell.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL