ANNONS

Fortsatt förvirring kring bibliotek – öppet eller stängt?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Fredagen före jul rekommenderade Folkhälsomyndigheten stängning av alla bibliotek. Sedan – efter att de flesta stängt – framkom att bibliotek strukits ur de skriftliga rekommendationerna av juridiska skäl, eftersom bibliotek är en samhällsservice som ska finnas tillgänglig för alla.
Biblioteksbladet söker svar på frågan: bör biblioteken öppna igen eller fortsätta hålla stängt?
– Jag har ingen uppfattning i den frågan, det måste kommunerna avgöra. Men vårt allmänna råd, vår allmänna inriktning, är att man bör försöka dra ner på verksamhet så mycket som möjligt och behålla absolut nödvändig verksamhet, säger Anders Tegnell.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL