ANNONS

Åsa Wikforss och Fri Tanke är Årets folkbildare

Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi. Foto: Johanna Fond

Bokförlaget Fri Tanke och Åsa Wikforss tilldelas gemensamt utmärkelsen ”Årets folkbildare” av föreningen Vetenskap och Folkbildning.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

De får utmärkelsen med anledning av att de under 2020 skänkte 65 000 exemplar av Åsa Wikforss bok Alternativa fakta till alla tredjeårselever på gymnasiet.

”I dessa tider, när det nya medielandskapet gjort det oerhört svårt att urskilja fakta i det massiva informationsbruset, är denna bok en god kompass för unga människors kunskapsinhämtande. Att hon [Åsa Wikforss, reds anm] och Fri Tanke detta år gjort boken gratis tillgänglig för alla Sveriges gymnasieelever i tredje årskullen, är ett föredömligt exempel på god och ambitiös folkbildning”, skriver Vetenskap och Folkbildning i sitt beslut.

– Det är väldigt roligt att vi får dela priset ”Årets folkbildare” med Åsa Wikforss, säger Christer Sturmark, VD och bokförläggare på Fri Tanke i ett pressmeddelande.

– Vi strävar efter att lyfta och popularisera vetenskap och samtidens frågor, i syfte att öka kunskapen om verkligheten och oss själva, i upplysningens anda. Folkbildning befinner sig således i själva hjärtat av vår verksamhet, säger Christer Sturmark.

Bland tidigare mottagare av utmärkelsen finns DN:s vetenskapsredaktion, Emma Frans, Fråga Lund och Hans Rosling.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL