ANNONS

Karin Grönvall: Gör som Norge – digitalisera vårt kulturarv

”Det krävs krafttag för att digitalisera kulturarvet på våra arkiv, bibliotek och museer och göra det användbart för alla medborgare. Det är ytterst en fråga om demokrati, öppenhet och tillgänglighet. Alla, oavsett bakgrund, ska kunna ta del av det kulturarv som format och formar vår samtid”, skriver Karin Grönvall, riksbibliotekarie, Kungliga biblioteket tillsammans med fyra andra institutionschefer på DN Debatt.
Andra länder har insett betydelsen och ligger före, menar de och lyfter fram Norge som exempel. År 2019 satsade vårt grannland på att digitalisera tryckt och audiovisuellt material vid Nasjonalbiblioteket genom att skapa ett sjuttiotal nya tjänster.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL