Karin Grönvall: Gör som Norge – digitalisera vårt kulturarv

”Det krävs krafttag för att digitalisera kulturarvet på våra arkiv, bibliotek och museer och göra det användbart för alla medborgare. Det är ytterst en fråga om demokrati, öppenhet och tillgänglighet. Alla, oavsett bakgrund, ska kunna ta del av det kulturarv som format och formar vår samtid”, skriver Karin Grönvall, riksbibliotekarie, Kungliga biblioteket tillsammans med fyra andra institutionschefer på DN Debatt.
Andra länder har insett betydelsen och ligger före, menar de och lyfter fram Norge som exempel. År 2019 satsade vårt grannland på att digitalisera tryckt och audiovisuellt material vid Nasjonalbiblioteket genom att skapa ett sjuttiotal nya tjänster.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL