ANNONS

Poeten och författaren Rolf Aggestam är död

Rolf Aggestam, poet, författare och översättare, har avlidit rapporterar Svenska Dagbladet.

Han debuterade 1973 med diktsamlingen ”Ditt hjärta är ett rött tåg” och 1994 kom hans roman ”Niagara!”. Han gav ut totalt nio diktsamlingar, i januari ges den tioende, Mitt i det veka livet, ut postumt på Wahlström & Widstrand.

Han växte upp i Nockeby i Bromma, men flyttade till Näsåker på 1980-talet tillsammans med sin fru, författaren Annelie Fridell-Aggestam. Rolf Aggestam var aktiv inom litteraturvärlden och bland annat redaktör för tidskriften Lyrikvännen och Wahlström & Wistrands litterära kalender Halifax. Tillsammans med Per Helge och Sandro Key-Åberg drog han igång Lyrik- och visveckan vid Hallstaberget i Sollefteå.

Rolf Aggestam översatte bland annat den amerikanska poeten Walt Whitman. Han tilldelades Sveriges Radios lyrikpris och De Nios vinterpris. Rolf Aggestam blev 79 år.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL