ANNONS

KB ska satsa på minoritetsbibliotek

Kungliga Biblioteket i Stockholm. Arkivbild: Fredrik Sandberg / TT.

Kungliga biblioteket (KB) får i uppdrag att satsa på de nationella minoriteternas bibliotek.

Uppdraget följer ett förslag till nationell biblioteksstrategi, som KB överlämnade till regeringen förra året.

”Vi har redan under mer än ett år haft ett förberedelsearbete tillsammans med de olika grupperna. Nu ser vi fram emot att tillsammans förverkliga det vi diskuterat”, säger riksbibliotekarie Karin Grönvall i ett pressmeddelande.

Uppdraget innefattar Judiska biblioteket (jiddisch), Finlandsinstitutets bibliotek (finska), Nordkalottbiblioteket (meänkieli) samt Samernas bibliotek. KB ska också se över hur man kan etablera biblioteksverksamhet för romani chib, som i dag saknas.

Biblioteken ska fungera som stöd för landets kommuner och främja böcker och andra medier på de nationella minoritetsspråken, särskilt litteratur för barn och unga.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL