ANNONS

Jack Werner får Alis-priset för avslöjande av podd-plagiat

Jack Werner får Alis-priset. Pressbild: Petteri Flanagan Karttur.

Journalisten Jack Werner får Alis-priset på 25 000 kronor av upphovsrättsorganisationen Alis för att ha avslöjat podd-plagiat.

Han prisas för att ha upptäckt och avslöjat plagiat i den populära kriminalpodden ”Svenska mordhistorier” och i en bok med samma namn.

”Jack Werner får Alis-priset då han på ett skarpt och envist sätt har värnat för upphovsrätten genom att uppmärksamma plagiat i en populär podcast och genom detta initierat en viktig debatt om upphovsrätt i digitala medier”, skriver Alis i ett pressmeddelande.

Bland tidigare pristagare finns bland andra Molly Sandén, Bob Hansson samt Claes Eriksson och Vilgot Sjöman.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL