ANNONS

Biblioteken stänger efter nya restriktionerna

Bokhyllor i Stadsbiblioteket i Stockholm. Arkivbild: Simon Rehnström/SvD/TT.

Biblioteken i Stockholm stänger portarna från och med i dag med anledning av de nya virusrestriktionerna. Detsamma gäller för Kulturhuset Stadsteatern, från och med måndag.

”Det är ett tråkigt men nödvändigt beslut. Regeringen och Folkhälsomyndigheten är tydliga och vår hållning har hela tiden varit att följa deras rekommendationer. Vi kommer fortsätta att erbjuda medborgarna våra digitala bibliotekstjänster”, säger stadsbibliotekarie Daniel Forsman i ett pressmeddelande.

Det går inte heller att lämna eller hämta ut låneböcker.

Det var i fredags som regeringen uppmanade all statlig, regional och kommunal verksamhet som inte är nödvändig att stänga omedelbart. Restriktionerna gäller till 24 januari nästa år.

Sedan dess har biblioteken i Göteborg, Malmö, Halmstad, Uppsala, Linköping och i flera andra kommuner redan hunnit stänga. På vissa håll går det dock fortfarande att hämta och lämna böcker.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL