Förra årets upplaga av Bokdagar i Dalsland. Pressbild: Basel Khalas.

Bokdagar i Dalsland utökar sommarfestivalen till fyra dagar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Festivalen Bokdagar i Dalsland utökar sin sommarfestival år 2021, från två till fyra dagar. Nästa år kommer man att genomföra evenemangsdelar i Håverud, Fengersfors och vid Tollebols kvarn.

Festivalen, som fyller 20 år i år, tvingades på grund av pandemin att gå över till digitala evenemang, och de totalt åtta livesändningarna man har hållit på sociala medier har haft över 15 000 visningar totalt. Inför 2021 hoppas man dock på att kunna hålla en fysisk festival.

”Vi hoppas att vi ska kunna välkomna publik på plats vid våra evenemang om en inte alltför avlägsen framtid. Förhoppningsvis kan vi göra det redan i sommar till vår stora sommarfestival. Det vore fantastiskt”, säger verksamhetsledaren Victor Estby i ett pressmeddelande.

Bokdagar i Dalsland arrangerades för första gången år 2000, då i dalsländska Mellerud. Verksamheten består numera av bland annat författarkvällar året om, en Nordisk novellfestival, skrivarkurser och bokskåp.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Utgivningar idag: Ett 30-tal titlar däribland Eldbarnet av Elisabeth Berglund och debutromanen Yani av Nora Khalil samt fackboken Undervisa på yrkeshögskolan. En handbok av Mikael Wirén.

🎂 Födelsedagar: Norske författaren Jostein Gaarder är född den 8 augusti 1952 och har på svenska bland annat gett ut Anton och Jonatan, genombrottet Spelkortsmysteriet och inte minst Sofies värld (som översatts till 53 språk och sålts i 26 miljoner exemplar och som blev världens mest sålda bok 1996 och även filmatiserades med Tomas von Brömssen i en av huvudrollerna).

🐱 Många dagar att fira: Internationella orgasmdagen, Internationella kattdagen och Lyckans dag. Några snabba sökningar på Boktugg hittar vi dessa passande titlar: Kattkalender 2023, Åtta små kattungar av Lisen Adbåge och Ulf Nilsson samt Kom du? : alla våra tankar om kvinnlig njutning och (fejkade) orgasmer av Amanda Colldén och Anna Dahlbäck.Damfotbollsboksboom. Efter att Englands damer vunnit EM i fotboll förväntar sig förlag och agenter ett ökat intresse för böcker om damfotboll. ”Spelarna har verkligen slagit igenom. De är odödliga. De kommer att minnas likt 1966 års herrlag”, säger Huw Armstrong, editorial director at Hodder & Stoughton till The Bookseller. Han förväntar sig biografier eller memorarer från flera av de engelska spelarna. En barnbok som kan få ett lyft av EM-succén är How to be a Footballer and Other Sports Jobs av tidigare landslagsspelaren Rachel Yankey.


Uppdateras under dagen …