Förra årets upplaga av Bokdagar i Dalsland. Pressbild: Basel Khalas.

Bokdagar i Dalsland utökar sommarfestivalen till fyra dagar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Festivalen Bokdagar i Dalsland utökar sin sommarfestival år 2021, från två till fyra dagar. Nästa år kommer man att genomföra evenemangsdelar i Håverud, Fengersfors och vid Tollebols kvarn.

Festivalen, som fyller 20 år i år, tvingades på grund av pandemin att gå över till digitala evenemang, och de totalt åtta livesändningarna man har hållit på sociala medier har haft över 15 000 visningar totalt. Inför 2021 hoppas man dock på att kunna hålla en fysisk festival.

”Vi hoppas att vi ska kunna välkomna publik på plats vid våra evenemang om en inte alltför avlägsen framtid. Förhoppningsvis kan vi göra det redan i sommar till vår stora sommarfestival. Det vore fantastiskt”, säger verksamhetsledaren Victor Estby i ett pressmeddelande.

Bokdagar i Dalsland arrangerades för första gången år 2000, då i dalsländska Mellerud. Verksamheten består numera av bland annat författarkvällar året om, en Nordisk novellfestival, skrivarkurser och bokskåp.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

En psykologisk thriller i 1800-tals miljö av Thomas Svensson

Det är i mitten av seklet och läkekonsten söker nya vägar. August, en misslyckad student, och glädjeflickan Katarina lockas in i den karismatiske vattendoktorns försök med banbrytande behandlingar på kuranstalten. Snart är de fångar i hans grymma värld.

Thomas Svensson debuterade år 2020 med det historiska dramat Blodgärning. I Vattendoktorn återvänder han till miljöer inspirerade av 1800-talets berömda spänningsförfattare.

– Den omvälvande epoken ligger nära oss i tiden men är ändå så avlägsen att fantasin kan ges rejält utrymme, säger Thomas.

Vattendoktorn är en psykologiskt thriller om ondska och förlåtelse i ett samhälle där vissa läkare ansåg att vattnet och anden är de enda sanna läkemedlen.

– Den så kallade hydropatin lämpar sig väl som fond för den stämning jag velat skapa.

Thomas Svensson bor i Sundsvall med sin hustru Ulrika. Han har en karriär som statstjänsteman bakom sig, har också arbetat på reklambyrå och som krönikör. Nu är han musiker och författare på heltid.

(...) Läs hela artikeln »